Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έβαλντ Λίνεν


Μεγάλη θέληση ζητά ο Έβαλντ Λίνεν από τους παίκτες του στο ματς της Πέμπτης ενάντια στην Μπέσα στην Αλβανία για την β' προκριματική φάση του Europa League. «Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση και θέληση» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος επισήμανε πως υπολογίζει τους Χολέμπας και Μοντέστο για την αρχική ενδεκάδα.
Ο Λίνεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και αρχικά κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Μπέσα είναι μία άγνωστη ομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι θα συναντήσουν:
«Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε πώς θέλουμε να παίξουμε. Φυσικά έχουμε κάποιες πληροφορίες για τον αντίπαλο, στείλαμε κατασκόπους για να την δουν σε έναν αγώνα. Έχουμε δει έναν αγώνα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσουν με την ......
ίδια ενδεκάδα στον αγώνα που παρακολουθήσαμε.
» Επίσης είχα πληροφορίες από την περυσινή χρονιά, στατιστικά παικτών σχετικά με τα γκολ και ποιοι έπαιζαν. Νομίζω ότι έχουμε ό,τι μπορούσαμε να έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και ξέρουμε ότι και οι αντίπαλοι έχουν ισχυρό κίνητρο» τόνισε ο Λίνεν και απάντησε σε μερικές ακόμη ερωτήσεις.
- Πόσο δύσκολο για εσάς και την ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας να παίζει επίσημο αγώνα που το αποτέλεσμα είναι απαραίτητο;
«Είναι το ίδιο και για την Μπέσα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες για να είμαστε έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι και στο πρωτάθλημα. Σίγουρα έπειτα από τρεις εβδομάδες κανείς δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμος όσο ναφορά στη φυσική κατάσταση.
» Θα είμαστε όμως όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Για μένα είναι το πιο σημαντικό να σεβαστούμε τον αντίπαλο. Θα παλέψουν, θα τρέξουν όσο περισσότερο μπορούν. Από την άλλη, θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση και θέληση για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».
- Ο Τύπος γράφει ότι ο Ολυμπιακός θα έρθει με πολλές απουσίες σε αυτόν τον αγώνα. Σκέφτεστε εσείς ότι θα γίνει κάποια έκπληξη στο παιχνίδι;
«Δεν μιλάω για τους παίκτες που λείπουν, αλλά μόνο για αυτούς που είναι εδώ. Σίγουρα λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως οι Ματ και Μέλμπεργκ που είναι τιμωρημένοι. Οι Τοροσίδης και Αβραάμ έρχονται από διακοπές και άλλοι καινούριοι, όπως οι Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ μόλις ήρθαν στην ομάδα. Οι παίκτες που λείπουν δεν θα μας βοηθήσουν εδώ. Αυτοί οι παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι σε υψηλότερη κατάσταση από αυτούς που λειπουν».
- Ποιος είναι ο στόχος σας για το παιχνίδι;
«Στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και εκπλήξεις. Αν περιμένετε να σας πω ότι θα γίνει έκπληξη αύριο ή οτιδήποτε άλλο, εγώ μιλάω αποκλειστικά για την ομάδα μου. Για σένα μπορεί να είναι μία έκπληξη, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».
- Σάς προβληματίζει η ανομοιογένεια στην άμυνα γιατί ο Μοντέστο ήρθε αργά στην προετοιμασία και ο Χολέμπας έχει μόλις δύο προπονήσεις;
«Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Ο Μοντέστο έκανε προπόνηση για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Μιλάνε όλοι τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Ο Χόλεμπας έχει ξεκινήσει δύο-τρεις εβδομάδες την προετοιμασία του, είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».


- Δηλώσεις για το παιχνίδι έκανε και ο Γιώργος Γκαλίτσιος:
«Είναι σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Είχαμε κάποιο χρόνο να προετοιμαστούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την αντίπαλό μας, αλλά θα πρέπει να αποδώσουμε βάσει των δυνατοτήτων μας, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση».
- Για το ποια θεωρεί πως είναι τα δυνατά σημεία της Μπέσα ο άσος του Ολυμπιακού σχολίασε:
«Δεν θέλω να αναφερθώ στην κατάσταση της αντίπαλης ομάδας. Αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο, θα περάσουμε στην επόμενη φάση και θα κοιτάξουμε τα επόμενα ματς».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν παρακολουθεί το αλβανικό πρωτάθλημα και αν γνωρίζει ποδοσφαιριστές της Μπέσα, είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ αρκετά το αλβανικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στην αντίπαλό μας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές».


Γκαλίτσιος: «Δεν γνωρίζουμε πολλά αλλά...»
Εκ μέρους των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών, ο Γιώργος Γκαλίτσιος δήλωσε:
«Είναι σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Είχαμε κάποιο χρόνο να προετοιμαστούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την αντίπαλό μας, αλλά θα πρέπει να αποδώσουμε βάσει των δυνατοτήτων μας, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Για το ποια θεωρεί πως είναι τα δυνατά σημεία της Μπέσα ο άσος του Ολυμπιακού σχολίασε:
«Δεν θέλω να αναφερθώ στην κατάσταση της αντίπαλης ομάδας. Αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο, θα περάσουμε στην επόμενη φάση και θα κοιτάξουμε τα επόμενα ματς».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν παρακολουθεί το αλβανικό πρωτάθλημα και αν γνωρίζει ποδοσφαιριστές της Μπέσα, είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ αρκετά το αλβανικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στην αυριανή μας αντίπαλο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές».
«Τρόμαξαν» με Νικοπολίδη
Την ανησυχία των ανθρώπων του Ολυμπιακού προκάλεσαν οι ενοχλήσεις του Νικοπολίδη στην προπόνηση της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Τιράνων, εκεί όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την αλβανική ομάδα.
Ο Έλληνας πορτιέρο αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ιατρικό επιτελείο δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και ο Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί κανονικά την εστία των ερυθρολεύκων.
Από εκεί και πέρα, οι Ραούλ Μπράβο και Μοντέστο θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο Γκαλίτσιος θα αγωνιστεί στα δεξιά και ο Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Μαρέσκα και Ντουντού θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ζαϊρί θα καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Μιραλάς την αριστερή και ο Οσκαρ θα παίξει πίσω από τον Ντιόγκο.
Να υπενθυμίσουμε πως στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται οι εξής: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Βαλεριάνος, Μοδέστο, Ντουντού, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Επστάιν, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Μιραλάς.