Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΕΥBOΪKH ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανευβοïκή Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε.), σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, την Πανευβοïκή Ομοσπονδία Πολιτιστικών Εξωραïστικών και Μορφωτικών Συλλόγων Νομού Εύβοιας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) και τον Σύλλογο των Απανταχού Οξυλιθιωτών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», πραγματοποίησαν με επιτυχία το......
 Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010, εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Εύβοιας από τον τουρκικό ζυγό που έγιναν εφέτος στον Οξύλιθο.

Κατά την έναρξη την των εκδηλώσεων απηύθυναν χαιρετισμούς από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο εκπρόσωπος κ. Νικ. Πέπας, η αντιδήμαρχος Κύμης κα Αικ. Κουϊμτζή, ο αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Δημ. Μούντριχας, ο εφημέριος του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Νάνος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Τζάνος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. κ. Ελευθ. Κωνσταντινάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Συνεργασίας Πολιτιστικής Ανασυγκρότησης Ευβοέων (Ο.Σ.Π.Α.Ε.) κ. Δημ. Παπαμιχαήλ, ο Πρόεδρος του Σύλλογο των Απανταχού Οξυλιθιωτών κ. Κων. Τριανταφύλλου.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ κ. Τ. Ορφανό και από την Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κα Αικ. Παπαδιόχου. Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά, με το χορευτικό συγκροτήμα του Πνευματικού Κέντρου Ανδρονιάνων και των χορευτικών συγκροτημάτων των Στύρων και Πάλιουρα Ευβοίας κ.α..

Επίσης στα γραφεία του Συλλόγου των Απανταχού Οξυλιθιωτών, υπήρχε έκθεση εικαστικών από τις κυρίες Κυριακή Πηλιχού και Ευαγγελία Μπότη.
Κατά την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο πανέμορφο Ιερό Προσκύνημα της «Παναγιάς Οξυλιθιώτισσας» στην κορυφή του ηφαιστείου της ¨Τούρλας¨ του Οξυλίθου, έγινε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου, εκφώνηση του πανυγηρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ κ. Τζάνο Ορφανό, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων από τις Στρατιωτικές αρχές της περιοχής και άλλους επισήμους, επίδοση αναμνηστικών, και στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Αρχαία Κύμη στη θέση Βιγλατούρι , υπό της κας Έφης Σακελλαράκη, και επίσης ρίψη στεφάνων στην θάλασσα για τον αφανή ναύτη, στην Πλατάνα με την συνοδεία πλοιαρίων και αντρών του Λιμενικού Σώματος Κύμης.


Για το ΔΣ της ΠΟΕ
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ      Η Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕ
Τζάνος Ορφανός                      Ελένη Σαρρή