Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Πρόσκληση

Σας καλούμε
στον αύλειο χώρο του Προφήτη Ηλία Κύμης
την Παρασκευή 27 Αυγούστου
& ώρα 9:00 μ.μ.
στην εκδήλωση λόγου και .....


μουσικής με ομιλητή τον
Γιώργο Γραμματικάκη


Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς


«ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ»
Αφήγηση: Γιώργος Γραμματικάκης
Μουσική: Σπύρος Γκικόντης
Ελένη Πετρίδου
Εικόνες Φιλένα Βενάρδου
Βίντεο : Λίλα Σωτηρίου

“ΣΥΝΟΜΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ”
Όπως πιστεύει σήμερα η επιστήμη, το Σύμπαν γεννήθηκε από μια αδιανόητη, Μεγάλη Έκρηξη πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια. Η ανακάλυψη ενός «αρχέγονου φωτός», που ξεκίνησε τότε και φθάνει σήμερα στη Γη από όλες τις κατευθύνσεις του ουρανού μας δίδει εκπληκτικές πληροφορίες από τα πρώιμα στάδια του Σύμπαντος και την εξέλιξή του.
Στηριγμένος σε αυτήν την ανακάλυψη ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης θα αφηγηθεί την μεγαλειώδη πορεία του Σύμπαντος από την εκρηκτική Αρχή μέχρι την σημερινή του εικόνα, που περιέχει δισεκατομμύρια άστρα, νεφελώματα και γαλαξίες. Ένα καθοριστικό γεγονός της ιστορίας του θα αποτελέσει η εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη Γη, και η αργή εξέλιξή της προς τον άνθρωπο.
Την αφήγηση του Γιώργου Γραμματικάκη συνοδεύουν με μουσικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς οι δεξιοτέχνες του βιολιού Σπύρος Γκικόντης και Ελένη Πετρίδου, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται εντυπωσιακές εικόνες του Σύμπαντος, που έχει επιλέξει και επιμεληθεί η Φιλένα Βενάρδου. Τέλος το ποίημα ενός ανώνυμου συγγραφέα που έχει οπτικοποιήσει η Λίλα Σωτηρίου, σχολιάζει την παρουσία και το νόημα της ανθρώπινης ζωής στο απέραντο Σύμπαν.