Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΡΕΩΝ

Προετοιμασία για τον Καλλικράτη
του Δήμου Στυρέων


Ο Δήμος Στυρέων πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε Προγραμματική Σύμβαση με την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. » που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων του Δήμου ενόψει της εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτης που προβλέπει για την περιοχή την συνένωση των Δήμων Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου και της.......
 κοινότητας Καφηρέα.
Η Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου θεωρεί αυτονόητο ότι η επιτυχία ενός έργου τόσο πολύπλοκου και κρίσιμου για την μετάβαση στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» εξαρτάται πρωτίστως από τη συμμετοχή και την υποστήριξη της ίδιας της Αυτοδιοίκησης και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή εφαρμογή των εγκυκλίων και των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών. Στον Δήμο Στυρέων έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από έμπειρους υπαλλήλους του Δήμου για την συνεχή αποστολή οικονομικών και διοικητικών στοιχείων του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στα πλαίσια αυτά επίσης η Δήμαρχος Στυρέων έχει αποστείλει ήδη από 4/8/2010 επιστολή προς τους Δημάρχους Μαρμαρίου και Καρύστου τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας των σημερινών δημοτικών αρχών και των υπαλλήλων των τριών Δήμων για τον καλύτερο συντονισμό και διευκόλυνση των διαδικασιών ώστε ο νέος Δήμος Καρύστου να μπορέσει να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο σωστά και να αποφευχθούν μεγάλες καθυστερήσεις που ασφαλώς θα δημιουργηθούν.
«Εκείνοι που θα πληρώσουν τις δικές μας καθυστερήσεις, θα είναι τελικά οι δημότες, που από 1/1/2011 θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα οποία προβλήματα προκύψουν από την άναρχη και χωρίς συντονισμό συνένωση των διοικητικών, τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων» τονίζει η Δήμαρχος και συνεχίζει : «Δυστυχώς, εκείνο που βλέπω γύρω μου είναι ένα συνεχές κυνηγητό των υποψηφίων Δημάρχων που βγαίνουν κυριολεκτικά με την «απόχη» να συγκεντρώσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τα ψηφοδέλτιά τους, αδιαφορώντας παντελώς για το πρόκειται να γίνει την επομένη των εκλογών. Τους αρκεί να εκλεγούν. Κατά τα άλλα, όλα μπήκαν στον «αυτόματο πιλότο» και στο όνομα της εκλογικής νίκης, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το τι είναι πραγματικά ο «Καλλικράτης» και τι πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου η μεγάλη αυτή Αυτοδιοικητική Αλλαγή να είναι πραγματικά ουσιαστική και λειτουργική. Οι εν ενεργεία Δήμαρχοι έχουμε ευθύνη να προετοιμάσουμε σωστά τις επικείμενες αλλαγές, ανεξάρτητα από την υποψηφιότητά μας στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές».