Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απάντηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, έλαβε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής σχετικά με την καταβολή του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. στους δικαιούχους.
Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει:
«Η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε την 20η Ιουλίου 2010 με....
 κάλυψη ολόκληρου του ποσού από το Υπουργείο Οικονομικών. Η καθυστέρηση πληρωμής του μερίσματος Γ’ τριμήνου έτους 2010 οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας του Μ.Τ.Σ.
Όπως ήδη έχω δηλώσει τα τρία μετοχικά ταμεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν σοβαρά αναλογιστικά προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία χρόνια παρότι ήταν προφανές.
Ειδικότερα το Μ.Τ.Σ. αντιμετωπίζει και ταμειακά προβλήματα. Η καταβολή του μερίσματος απαιτεί επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΘΑ που εποπτεύει τα μετοχικά αυτά ταμεία, αναζητά καλύτερη μακροχρόνια λύση για όλους τους μετόχους και μερισματούχους χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ αφενός μεν των στρατιωτικών, αφετέρου δε των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας(στελεχών ΕΛΑΣ και Λιμενικού Σώματος).
Η λύση που αναζητούμε θα είναι προϊόν σοβαρής αναλογιστικής μελέτης και διαλόγου. Ήδη αυτό το έχω πει στην ΠΟΕΣΥ που συναντήθηκε μαζί μου και ζήτησε να αναθέσει και η ίδια σχετική αναλογιστική μελέτη, πρόταση που δέχθηκα. Σημειώνω ότι το 1/3 περίπου του αστυνομικού προσωπικού ασφαλίζεται στο ΜΤΠΥ και όχι στο Μ.Τ.Σ., ενώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη υπαχθεί και το Λιμενικό Σώμα που καλύπτεται από το Μ.Ν.Τ.»