Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ

Παύλος Δερμιτζάκης
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, για την ιστορική πρόκριση σε βάρος της τουρκικής ομάδας. Ο Παύλος Δερμιτζάκης, ωστόσο, κράτησε χαμηλούς τόνους στη συνέντευξη Τύπου, αφιερώνοντας την πρόκριση στους φιλάθλους της ομάδας.
«Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε κόσμο, που και σήμερα ήταν συγκλονιστικός. Η πρόκριση είναι δίκαιη. Κάναμε μια ....
σειρά παιχνιδιών με πολύ καλή απόδοση και πιστεύω ότι δικαίως πετύχαμε τον πρώτο στόχο που είχαμε βάλει ως ομάδα και ήταν να προκριθούμε στους ομίλους του Europa» είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.
Και συνέχισε:
«Ήρθαμε στην Πόλη για να πετύχουμε γκολ, γιατί θεωρούσαμε ότι με ένα γκολ θα παίρναμε την πρόκριση. Και έτσι έγινε. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι και είχαμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Εμφανίσαμε αυτό το... χάσιμο για 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Μάς προβληματίζει και θέλουμε να το λύσουμε.
» Η Φενέρ μας πίεσε, πέτυχε το γκολ. Εμείς θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στην κανονική διάρκεια και να μην πάει το ματς στην παράταση. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο και το πετύχαμε».
Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στους πανηγυρισμούς:
«Το παιχνίδι για εμάς από τώρα είναι παρελθόν. Την Κυριακή ξεκινάμε έναν Γολγοθά και θέλουμε πάρα πολύ να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα, γιατί θεωρώ ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραπλανηθεί η ομάδα, απάντησε με βεβαιότητα:
«Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε μας. Ίσως για άλλες ομάδες, διότι εμείς έχουμε ισορροπία. Εμείς θέλουμε από την ομάδα να παίζει ελκυστικά για να έρχεται ο κόσμος και να μας βλέπει. Ασφαλώς και θέλουμε να πετύχουμε και τους στόχους, απλά θέλουμε να τα καταφέρουμε μέσω του καλού ποδοσφαίρου».
Και κατέληξε:
«Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη πρόκριση, γιατί θεωρώ ότι η ομάδα μου προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και με τον Αγιαξ. Θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε και το είχαμε δουλέψει πολύ, να τελειώσει αυτή τη σειρά στην Τούμπα, αλλά δεν μπορέσαμε.
» Στο γήπεδο δεν μετράει μόνο το μπάτζετ και η ιστορία, αλλά η ψυχή και καρδιά και θεωρώ ότι στον ΠΑΟΚ αυτά τα στοιχεία τα έχουν όλοι. Εμείς, εσείς, ο κόσμος κι αυτό είναι σημαντικό και ιδιαίτερο και πρέπει να το κρατήσουμε, γιατί μας εκφράζει».
Όπως ήταν φυσικό ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την μεγάλη πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ.
Ο «Ζαγόρ» μετά το τέλος της αναμέτρησης κατέβηκε στα αποδυτήρια κι έδωσε συγχαρητήρια σε παίκτες και Δερμιτζάκη.
«Συγχαρητήρια σε όλους. Τώρα προχωράμε μπροστά. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαγοράκης.