Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις 26/08/10 πραγματοποίησε συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας - Παιδείας για να καταθέσει τις δήθεν προτάσεις της για τα λαϊκά προβλήματα, όπως ανεργία, απολύσεις, ακρίβεια, κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό επιχείρησε να εμφανιστεί σα μαχητικός υπερασπιστής των ΣΣΕ. Η υποκρισία και το ψεύδος περισσεύουν, όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι αυτή που υπέγραψε με το ΣΕΒ μηδενικές αυξήσεις, μαζί με την.....
 τριετή ταξική υποταγή "κοινωνικής ειρήνης" που τους υποσχέθηκε εξ ονόματος της εργατικής τάξης. Με τη δεδομένη ακρίβεια και τον πληθωρισμό υπέγραψε ουσιαστικά δραματικές μειώσεις μισθών.
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι αυτή που και μέσα από αυτή τη συνάντηση και ενώ η ζωή των εργαζομένων γίνεται κόλαση, κηρύσσει την "ταξική συναίνεση". Επίσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή τη συνάντηση, προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να παρουσιάσει την κυβέρνηση ως θύμα των δήθεν πιέσεων της τρόικα.
Είναι εξ ολοκλήρου ταγμένη στην υπηρεσία των επιδιώξεων κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Είναι εχθρική και επικίνδυνη για τους αγώνας και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι άμεσα να της γυρίσουν την πλάτη.
Όλοι με το ΠΑΜΕ για σκληρούς, ανατρεπτικούς αγώνες ενάντια στην αντεργατική καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία