Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Σκηνές ντροπής από... πολλές απόψεις βίωσε για άλλη μια φορά το «αθάνατο» ελληνικό ποδόσφαιρο. Η 19η αγωνιστική της Football League σημαδεύτηκε από την επεισοδιακή νίκη 1-0 του Πανσερραϊκού στη Λάρισα με το «AEL FC ARENA» να γίνεται... πεδίο μάχης και η αναμέτρηση να διακόπτεται για περίπου μία....
ώρα, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων κυνήγησαν τον διαιτητή Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών και τους βοηθούς του. Μάλιστα, ακόμα και ο συνήθως ψύχραιμος, Κώστας Πηλαδάκης, μπήκε στο γήπεδο και επιτέθηκε φραστικά, αλλά και με κλοτσιές στους διαιτητές.

Όλα ξεκίνησαν στο 74ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ντιόγκο πέτυχε γκολ για τον Πανσερραϊκό, κάνοντας το 0-1 και εκεί όλοι οι παίκτες της ΑΕΛ, οι παράγοντας, αλλά και ο Κώστας Πηλαδάκης μπήκαν στο γήπεδο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή. Δεν ήταν, όμως, το γκολ που προκάλεσε την αντίδραση αυτή, αλλά όσα είχαν προηγηθεί. Η μία φάση ήταν η αποβολή του Γκρούμπιεσιτς (δεν χτύπησε τον αντίπαλο του, ο οποίος έκανε θέατρο) και η δεύτερη ήταν όταν ο βοηθός διαιτητής Δανέζης, υπέδειξε οφσάιντ από... πλάγιο.


«Ντροπή σας. Βγάλατε από τα ρούχα του τον πιο ήσυχο άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Αλήτες, αλήτες. Είναι ντροπή! Δεν έρχονται εδώ για πλάκα οι διαιτητές. Δεν θέλετε σοβαρούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο. Θα φύγω», είπε χαρακτηριστικά ο Πηλαδάκης και την ίδια στιγμή οι διαιτητές κάνοντας... σπριντ και συνοδευόμενοι από τα ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια διακόπτοντας το παιχνίδι.


Τελικά μετά από μια ώρα διακοπή και με τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού να υποστηρίζουν πως χτυπήθηκαν δύο παίκτες της ομάδας (δεν ήθελαν να συνεχιστεί ο αγώνας), το ματς άρχισε και πάλι με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη.


«Γκέλα» για Βέροια, η Καλλονή γκρέμισε το... κάστρο της Καλλιθέας


Στο μεταξύ, Παναχαϊκή και Βέροια έμειναν στο 0-0 στην Πάτρα με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στον αγώνα αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες. Μεγάλη νίκη για τον Πανθρακικό με 1-0 κόντρα στον Πλατανιά Χανίων, τον οποίο πλησίασε στους τρεις βαθμούς (στην 2η θέση οι Κρητικοί).


Η Καλλονή έσπασε το αήττητο της Καλλιθέας και πήρε πολύτιμο «τρίποντο» για την προσπάθεια της να προλάβει τα πλέι οφς του πρωταθλήματος. Με τους Μανούσο - Ζουρούδη - Μανουσάκη σε πολύ καλή μέρα η ομάδα της Καλλονής αναστάτωσε την άμυνα της Καλλιθέας και πήρε μια εύκολη νίκη μέσα στο «Ελ Πάσο» που μέχρι σήμερα ήταν απόρθητο.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη άντεξε στην πίεση των πρώτων λεπτών από την Καλλιθέα, έκλεισε το ημίχρονο με λευκή ισοπαλία και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης έμοιαζε να κάνει πάρτι στο γήπεδο της Καλλιθέας. Ο Ζουρούδης άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό έπειτα από ωραία πάσα του Μανούσου και ο Μανούσος έκανε το 2-0 έπειτα από ωραία κεφαλιά πάσα του Ζουρούδη.


Πιερικός επιβλήθηκε 2-0 του Βύζαντα Μεγάρων και έφτασε στους 33 βαθμούς, ενώ μεγάλη νίκη πήρε και ο Ηρακλής Ψαχνών με 2-0 κόντρα στον Εθνικό Αστέρα.


Τα παιχνίδια Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός και Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ (1-1), με τον Γιακουμή να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστικής στην αναμέτρηση του Ευόσμου.

Ο τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα που μπήκε αλλαγή στο 61', γιατί αποβλήθηκε ο Λαμπάκης απέκρουσε δύο συνεχόμενα πέναλτι στο 61' (του Σερέτη) και στο 63' (του Γιόνδη).


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:


Παναχαϊκή - Βέροια 0-0

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0 (3' Λιαπάκης)
Πιερικός - Βύζας Μεγάρων 2-0 (57' πεν. Πουρτουλίδης, 87' Μοκάκε)
Καλλιθέα - ΑΕΛ Καλλονής 0-3 (54' Ζουρούδης, 71' Μανούσος, 90' πεν. Λεοζίνιο)
ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-1 (74' Ντιόγκο)
Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής Ψαχνών 0-2 (31' Αλεξάντροβιτς, 38' Σέγγος)
Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1 (31' Βοσκόπουλος- 72' Γιόνδης)
Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-1 (67' πεν. Καραγιάννης- 48' Καλλέργη)
* Θρασύβουλος - Διαγόρας

Ο αγώνας δεν διεξήχθη, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Διαγόρας.