Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σοφία Μούτσου

Αγρόν ηγόρασαν οι αρμόδιοι για τα πανό διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Καρύστου
 
Τελικά φαίνεται ότι το μόνο που νοιάζει αυτή τη διοίκηση του νοσοκομείου Καρύστου -διασυνδεδεμένου και αλυσοδεμένου - είναι να μη βλέπει ο κόσμος τα πανό διαμαρτυρίας της Τοπικής Ενότητας Καρύστου. Κατά τα άλλα, ούτε ακούνε ούτε βλέπουν τη διαμαρτυρία των πολιτών.
Υποκριτική πολιτική τακτική ή ...
πραγματική αδυναμία εκτίμησης της κατάστασης;
Ελπίδα ότι θα ανατραπεί το δυσάρεστο κλίμα; Αγνοια της τοπικής κοινωνίας;
Όλα αυτά μαζί με μια μεγάλη δόση πολιτικής αδιαλλαξίας.
Με συγχωρείτε κύριε Πετσή μου αλλά με ποιόν άλλο τρόπο να σας πουν οι άνθρωποι ότι είστε ανεπιθύμητος στην Κάρυστο για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται με την υπόσταση του νοσοκομείου Καρύστου; Σεβαστείτε την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι ο καλός ή κακός δήμαρχος, ο καλός ή κακός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το καλό η κακό τάδε κόμμα, οι υποκινητές, οι στασιαστές, οι απείθαρχοι. Είναι η τοπική κοινωνία που δικαιούται να αποφασίζει ότι κάποιος δεν είναι πλέον αρεστός.
Ένα πανό έβαλαν - το δημοκρατικό δικαίωμα το έχουν - τι κακό έκαναν και ζητήσατε να κατέβει αυτό το πανό; Σβήνει άραγε η βουή, η αντάρα, το κύμα που έχει ξεσηκωθεί στην Κάρυστο, με το κατέβασμα του πανό; Ξέρετε καλύτερα από μένα -γιατί εσείς το ζήσατε πρόσωπο με πρόσωπο- ότι δεν σβήνει η πίκρα του κόσμου.


Για να φτάσει ένα Τοπικό Συμβούλιο, όταν μάλιστα αυτό αποτελείται όχι από τραμπούκους αλλά από γνωστούς και πολιτισμένους ανθρώπους όπως τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καρύστου, να αναρτήσει ένα τέτοιο πανό σημαίνει ότι πρέπει να πάτε άμεσα στον προϊστάμενό σας κ. Λοβέρδο τον Υπουργό Υγείας και να υποβάλετε την παραίτησή σας διότι πολύ απλά έχει τρωθεί το κύρος σας στα μάτια αυτών των ανθρώπων που -ως κυρίαρχος λαός- δικαιούνται να έχουν άποψη και γνώμη.
Δίκαια ή άδικα η τοπική κοινωνία αυτό ζητάει. Δεν παίρνω το μέρος κανενός. Εκεί όμως που έφτασαν τα πράγματα σήμερα δεν χωράνε πλέον εγωισμοί. Υπάρχει ένας μονόδρομος. Η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας ενός τόπου είναι πάνω και πέρα απ΄ όλα. Τουλάχιστον όσοι υπηρετούν τα κοινά πρέπει να προστατεύουν πρωτίστως αυτά τα δύο βασικά αγαθά.
Άλλωστε σημασία δεν έχει πάντα να νικάς αλλά να ξέρεις και να χάνεις !!!


Σοφία Μούτσου
τ. Δήμαρχος Στυρέων