Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΛΗΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ            

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 το απόγευμα, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο τελευταίος για φέτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το τελευταίο Εσπερινό Κήρυγμα.             
Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συμπαρόντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.Στο τέλος του Εσπερινού, ο ...
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον εκλεκτό Ομιλητή άγιο Παροναξίας κ. Καλλίνικο, τους Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Ηλία Αγιαννίτη και π. Χαράλαμπο Ταραμίγκο, οι οποίοι φρόντισαν για την καλή διοργάνωση, όλους τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους εκλεκτούς Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδωνα Σιμιτζή και κ. Δήμο Τσίμπο, με τα μέλη των Βυζαντινών Χορών τους για την άρτια και κατανυκτική απόδοση των Ύμνων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους στον Ιερό Ναό, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.