Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης
Πολτισμου & Περιβάλλοντος Χαλκίδας
(Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ
Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) με το...
Καλλιτεχνικό του εργαστήρι που λειτουργεί στο Βασιλικό, πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Απριλίου στο θέατρο Παπαδημητρίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα στη λαϊκή τραγουδίστρια ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ.
Το κοινό κατέκλυσε από πολύ.... νωρίς τους χώρους του θεάτρου, δημιουργώντας το αδιαχώρητο μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης. Οι πρώτες νότες έδωσαν το σύνθημα και μέχρι το τέλος το κέφι και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη από τις αντιδράσεις του κοινού, τόσο για την όμορφη μουσική βραδιά, όσο και για τις μνήμες μιας άλλης περιόδου της ζωής μας, εκείνης των μεγάλων δημιουργών, ποιητών-στιχουργών και ερμηνευτών που άφησαν εποχή.
Κατά την εκδήλωση, ο Γιάννης Ντούνας, ραδιοφωνικός παραγωγός, συλλέκτης και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού ταξίδεψε το κοινό στη μαγική εποχή του ρεμπέτικου και ξεφύλλισε σελίδες από τη ζωή της «μούσας» του Βασίλη Τσιτσάνη. Η λαϊκή ορχήστρα, με τη συμμετοχή μουσικών του εργαστηρίου και μουσικών από γνωστά ρεμπέτικα σχήματα και την παιδική χορωδία του 3ου Δημ. Σχολείου Βασιλικού, θύμισαν αξέχαστες επιτυχίες των Τσιτσάνη, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα κ.λ.π.. Το χορευτικό του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ληλαντίων με χορογραφίες της Χρύσας Τσάλλα και τα σκηνικά του Θοδωρή Κεμίδη, επένδυσαν με κίνηση και εικόνες την μουσική αυτή βραδιά, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Θωμάς Παναγόπουλος.
Με το πέρας της εκδήλωσης, Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την όμορφη αυτή μουσική βραδιά τιμής στη Μαρίκα Νίνου και μνήμης της καλής Ελληνικής μουσικής, τόνισε ότι υποχρέωση του πολιτιστικού τμήματος του οργανισμού, πέραν της διοργάνωσης και υλοποίησης εκδηλώσεων, είναι η στήριξη, ενίσχυση και ανάδειξη όλων των πολιτιστικών δομών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων τόσο του ΔΟΑΠΠΕΧ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας. Καταλήγοντας είπε, ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, θα πρέπει να αναδείξουμε τα τοπικά μας πολιτιστικά στοιχεία, να παράγουμε και να δημιουργούμε πολιτισμό. Πολισμό που μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε τόσο τοπικά, όσο και μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών, να ταξιδέψει και να αναδειχθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου, μια σχέση πολιτιστικών φορέων αμφίδρομη, που μόνο οφέλη μπορεί να μας αποφέρει.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ