Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακοίνωσε το ΚΚΕ τους υποψήφιους βουλευτές του σε όλη την Ελλάδα

Τους κατάλογους των υποψήφιων βουλευτών του σε όλη τη χώρα όπως και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και στο έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το ΚΚΕ.
Τα ψηφοδέλτια, επισημαίνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, «απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και .....
σπουδαστές και συνταξιούχους».
Από τους συνολικά 424 υποψήφιους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%. Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι (35,3%) είναι 25-39 ετών ενώ η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων είναι κάτω από 60 ετών.


Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα είναι υποψήφια στην Β’Αθήνας και στην Α’Θεσσαλονίκης.


Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Θανάσης Παφίλης και ακολουθούν κατά σειρά ο καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ κ. Θοδωρής Χιώνης, η τραπεζοϋπάλληλος και στέλεχος του ΠΑΜΕ κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται το μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλης και ακολουθεί ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Νίκος Μπογιόπουλος.


Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Βουλής Βέρα Νικολαΐδου βρίσκεται στην όγδοη θέση και έπονται ο μηχανικός μηχανολόγος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Αντώνης Σκυλλάκος. Το ψηφοδέλτιο κλείνει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Νίκος Σοφιανός.

Σημειώνεται ότι η Β.Νικολαΐδου, ο Γ.Πρωτούλης και ο Αντ.Σκυλλάκος, που είναι πλέον σε μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου, στην προηγούμενη Βουλή είχαν εκλεγεί σε περιφέρειες. Επίσης, η μέχρι σήμερα βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου θα είναι υποψήφια στο Κιλκίς από όπου κατάγεται.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους του, «να οργώσουν όλη την Ελλάδα, πρωταρχικά τους τόπους δουλειάς, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο και η φωνή του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί με πείσμα και αισιοδοξία, με μαχητικότητα, για ένα αποφασιστικά ενισχυμένο ΚΚΕ. Η πολιτική του ΚΚΕ έχει δικαιωθεί και είναι το μόνο κόμμα στο οποίο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχθούν και μετά τις εκλογές».