Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.  Συνάντηση με το Σωματείο και τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ πραγματοποίησε το στέλεχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δημήτρης Αναγνωστάκης και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Θανάση Γιαπλέ αλλά και από τους  εργαζόμενους  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέλυσε τις θέσεις της παράταξης για τα εργασιακά και τόνισε τις άμεσες δεσμεύσεις που αφορούν:
  • Πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου για.... τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στο ύψος, πριν από την περικοπή και προστασία του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Φρένο στις περικοπές μισθών και ημερομισθίων.
  • Φραγμός στις περικοπές δαπανών για τι κοινωνικό κράτος.
  • Πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.
  • Εξασφάλιση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες μετά από την ανακεφαλαιοποίηση.
  • Άμεση παροχή ρευστότητας στην αγορά.
Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις. που αφορούν τόσο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζόμενών της όσο και γενικότερα για τις προοπτικές της ελληνική οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.
Το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. διαβεβαίωσε οτι το κόμμα θα βρίσκεται πάντα κοντά στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα για αξιοπρεπή δουλειά και αξιοπρεπή αμοιβή.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση και να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε μεταξύ των εργαζόμενων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με στόχο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της βιωσιμότητας της επιχείρησης. 

2.  Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων των Τσιμέντων Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/6/2112, μπροστά από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, συμμετείχε το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στον αγώνα των εργαζόμενων να αποκρούσουν την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας  για μείωση μισθών.