Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου

Δελτίο Τύπου
«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το μυστικό πλάνο Β»
«Ο νεολαϊκισμός και η επιστροφή στον κρατισμό, η επιστροφή σε αυτή την τάση που γέννησε τα σημερινά προβλήματα στην Ελλάδα δεν δίνουν λύση», υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ στο πλαίσιο της συζήτησης για τα διλήμματα των εκλογών.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι επικίνδυνο να λες, ότι έχεις πλάνο Β, αλλά δεν το αποκαλύπτεις για να μην το μάθουν, μου θυμίζει τη φράση, έχω ένα μυστικό. Δεν μπορείς να πας έτσι για τη διακυβέρνηση μιας .....
χώρας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα χωρίς ούτε έναν αριθμό και είναι σαφέστατη η αίσθηση, ότι έχουν κρυφή φορολογική ατζέντα. Δεν μπορείς να έχεις πρώτο στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ήδη πνέουν τα λοίσθια, ενώ από αυτές περιμένουμε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Υπάρχει μία «ώσμωση» με το παρακμιακό ΠΑΣΟΚ. Θα καλέσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διερωτηθούν, πώς έχει βρεθεί να έχουν παρεμφερείς θέσεις με το κόμμα του Καμμένου ή ακόμα σε ορισμένα ζητήματα και με τη Χρυσή Αυγή».
Απαντώντας σε ερωτήσεις όσον αφορά στις προϋποθέσεις συγκυβέρνησης ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες έχουν ήδη δώσει μία σαφέστατη εντολή. Τα κόμματα πρέπει να συνεργαστούν και πρέπει να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας έχουμε την υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς στη Χαλκίδα τόνισε, ότι το σημαντικότερο είναι να υπάρξει κυβέρνηση και έχουμε θέσει δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και η δεύτερη είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να μπορέσει να έρθει ανάπτυξη, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και για να σταματήσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν αντέχει παραπάνω»
Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση που πρέπει και που θέλει το 80% των Ελλήνων.