Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

O Πλατινί αποκάλυψε ότι το Euro 2020 θα γίνει σε 12 ή 13 πόλεις

Όχι σε μία, όχι σε δύο, αλλά σε... 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα, σκοπεύει να αναθέσει και να διεξάγει η UEFA το Euro 2020! Αυτό αποκάλυψε το Σάββατο ο ίδιος ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Κίεβο εν όψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Η είδηση αναρτήθηκε στα social media από.... αρκετούς δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη του Πλατινί και όπως αναφέρουν, αφού παραδέχθηκε πως υπάρχει μια τέτοια σκέψη διευκρίνισε ότι η απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους ή τον Ιανουάριο του νέου.


Όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής, ο αριθμός των ομάδων που θα λαμβάνουν μέρος αυξάνονται στις 24 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Βάσει της ιδέας της UEFA η δεύτερη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τον αυξημένο αριθμό των ομάδων, δηλαδή του 2020, θα πραγματοποιηθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.


Οι 24 ομάδες θα χωρίζονται σε έξι ομίλους, οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες. Κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα αυτό δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, όπως και το πού θα πραγματοποιηθούν οι νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης μέχρι και τον μεγάλο τελικό.