Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση στη Βουλή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν. Τσούκαλη και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Αμοιρίδη.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων μετέφεραν την αγωνία τους, τόσο για το μέλλον του θεσμού, όσο και για τις εργασιακές τους σχέσεις. Αυτή η εκκρεμότητα , με τις συνεχείς παρατάσεις των συμβάσεών τους, διαμορφώνει απόλυτη αβεβαιότητα όσον αφορά τη συνέχιση λειτουργίας ενός από τους πλέον , κατά γενική ομολογία, θεσμούς κοινωνικής προστασίας, που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση.
Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι η ......
κοινωνική προστασία και η προστασία των θέσεων εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα και ιδίως αυτή την περίοδο της κρίσης και της κοινωνικής κατάρρευσης.
Οι αντιπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ τόνισαν, ότι από κοινού με την ΚΕΔΕ θα επιδιώξουν την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στη λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής. Επιπλέον θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη όλων των δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας, ως προϋπόθεση για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Έγινε συμφωνία για τη συνέχεια των επαφών και της από κοινού παρακολούθησης, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό για τη συνέχιση του θεσμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.