Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας και διεθνώς αναδεικνύει τα αντικρουόμενα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων από τη μια και από την άλλη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών που κερδίζουν στις πλάτες μας. 
Η «νέα» συγκυβέρνηση όπως και κάθε προηγούμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της.....
άρχουσας τάξης οδηγώντας μέρα με τη μέρα το λαό στην εξαθλίωση. 
Η ΓΣΕΕ συμμετέχει σε έναν ακόμη κοινωνικό διάλογο του τι θα χάσουμε, ενώ στα παρακάτω συνδικαλιστικά όργανα οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού υπογράφουν τη μία μείωση μετά την άλλη. Το σκηνικό συμπληρώνεται με τους κάθε λογής τυχάρπαστους θαυματοποιούς που υπόσχονται ότι έχουν άσσο στο μανίκι για να δώσουν τη λύση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Στις εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν αρχίσει να έρχονται οι φόροι από τις δηλώσεις, τα χαράτσια το ένα μετά το άλλο. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια είναι αντιμέτωπη με το χάος κάθε φορά που ανοίγει το ψυγείο του σπιτιού της. Οι όποιες παροχές υπήρχαν σε παιδεία, υγεία – πρόνοια περικόπτονται για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Σε αυτές της συνθήκες τα σωματεία, οι εργαζόμενοι πρέπει να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της δράσης για να δοθεί λύση εδώ και τώρα σε μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητη η συμμαχία με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα όπως οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται από τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων. Μόνο αυτή η συμμαχία μπορεί σε πρώτη φάση να φρενάρει τον κατήφορο, άμεσα να αποσπάσει κατακτήσεις και ταυτόχρονα να φωτίσει το δρόμο της ανάπτυξης σε όφελος της πλειοψηφίας του λαού που προϋποθέτει όχι αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αλλαγή τάξης στη διακυβέρνηση της χώρας.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για το Φορολογικό,την Υγεία και την εξασφάλιση των φαρμάκων, τους Ανέργους κ.α..
Στα πλαίσια αυτά:
 -Θα πρωτοστατήσουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές ώστε να οργανωθεί η δράση ενάντια στη φοροληστεία (συσκέψεις, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις).
 -Αποστέλλουμε κείμενο - κάλεσμα που απευθύνεται στα σωματεία και καλούμε να το εγκρίνουν και να το υπογράψουν. Ο στόχος είναι να αξιοποιηθούνε σε κινητοποίηση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ κ.τ.λ.) και την κυβέρνηση.
 -Το Σάββατο 21 Ιούλη στις 11 το πρωί, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με θέμα το Φορολογικό.
 -Την Τετάρτη 25 Ιούλη 2012 και 19:30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας καλούμε Σωματεία και εργαζόμενους σε σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης.