Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποσύρει τα σχέδια της για τη λυματολάσπη η ΑΓΕΤ, σύμφωνα με όσα είπε στον Συμεών Κεδίκογλου
Στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής για την πρόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής να πάρει άδεια στο εργοστάσιο της Χαλκίδας για διαχείριση λυματολάσπης, ο βουλευτής πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων τόσο με το Εργατικό Κέντρο και τον Πρόεδρο της Ένωσης των Εργαζομένων στο εργοστάσιο όσο και με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρίας.
Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν την ανησυχία τους για την αλλαγή χρήσης του εργοστασίου και τα συνολικά σχέδια της εταιρίας. Συζητήθηκε όμως.....
και το εργασιακό, καθώς κατήγγειλαν τη μείωση μισθών που έγινε μονομερώς αλλά και την επιδιωκόμενη αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς.
Από την πλευρά της διοίκησης της Lafarge διευκρινίστηκε όσον αφορά στα επίμαχα ζητήματα ότι : 1. το όλο σχέδιο αφορούσε μόνο τη Χαλκίδα 2. ξεκίνησε σε συμφωνία με την ΔΕΥΑΧ σε πρώτη φάση και σε πειραματικό στάδιο της μελέτης και 3. θα προχωρούσε μετά την κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων στο υπουργείο σε διαβούλευση με τους φορείς και την Περιφέρεια. Στο στάδιο αυτό, διαπιστώθηκαν αντιδράσεις και γι’ αυτό δεν προτίθεται πια να προχωρήσει στα σχέδια της. Αυτό εξάλλου κοινοποιεί και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με επιστολή, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Ως προς την επεξεργασία ιλύος, στη μελέτη προτείνεται αποκλειστικά και μόνο η χρήση της ιλύος που παράγεται από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Χαλκίδας, εφόσον και μόνο η προοπτική αυτή επιλεγόταν ως προσφορότερη λύση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για την ορθή διαχείριση της παραγόμενης ιλύος και η συνέργεια αποτελούσε κοινό ενδιαφέρον και επιδίωξη. Λόγω της διαφαινόμενης άρσης του ενδιαφέροντος από τη Δημοτική Αρχή, η πρόταση αυτή καθίσταται πλέον άνευ αντικειμένου και υπό τα νεότερα αυτά δεδομένα η Εταιρία δεν προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου
Κατόπιν των νέων εξελίξεων, η συζήτηση της ερώτησης του βουλευτή που είχε προγραμματιστεί δεν έχει πλέον αντικείμενο και ο βουλευτής θα παρακολουθεί το θέμα στενά και στο μέλλον. Παραμένει ωστόσο ένα ερώτημα που αναδείχθηκε μέσα από όλη αυτή την ιστορία: τον τρόπο που τώρα διαχειρίζεται αλλά και στο μέλλον ο δήμος της Χαλκίδας.