Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ 
ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
ΑΜΕΣΑ …’ΖΑΠΠΑ’ κ. ΘΩΜΑ

Το χθεσινό Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ήταν η μελανότερη ίσως πράξη του θεσμικού αυτού οργάνου στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Είχαν κοπιάσει για πολλές ημέρες οι «ανεγκέφαλοι» ηγετίσκοι. Πιέσεις, εκβιασμοί, υποχρεωτικές συγκεντρώσεις εργαζομένων για στρατολόγηση υποχρεωτικής παρουσίας, εκατοντάδες μηνύματα πληρωμένα από τους πολίτες, πιέσεις σε συμβούλους όλου του φάσματος, επισκέψεις σε σπίτια για χειραγώγησή τους….
Με τη συνδρομή πρόθυμων εγκάθετων, «φθηνών» πραιτωριανών ...
και πάσης φύσεως πολιτικών ομήρων ο ανεπαρκής «ηγετίσκος» κ. Θωμάς νόμισε ότι θα χειραγωγήσει το Δημ. Συμβούλιο και τις διαδικασίες του.
Πανικόβλητος, απομονωμένος και καταγέλαστος για τη Δημαρχιακή του πρακτική, παίζοντας τα ρέστα του πλέον, ο κ. Θωμάς διωκόμενος απ’το Αυλωνάρι, τα Κριεζά και πλήθος άλλων χωριών - θέσεων για τα απορρίμματα, απεγνωσμένα πίστεψε ότι θα κάτσουν οι πολυπόθητες πιστώσεις στις Παραμερίτες.
Δεν υπολόγισε όμως την σθεναρή, αξιοπρεπή και υπερήφανη παρουσία εκατοντάδων πολιτών της ενδοχώρας του Αλιβερίου.
Δεν υπολόγισε τη σθεναρή και τίμια στάση όλης της Αντιπολίτευσης.
Δεν υπολόγισε – δεν είναι ίδιον μιας προσωπικότητας σε συνεχή περιδίνηση – το δικαίωμα στο διάλογο και την άποψη, την ανοχή στη διαφορετικότητα, τις συναινετικές διαδικασίες, την κοινωνική αποδοχή και κυρίως το «αξίωμα» ότι τίποτα δεν προχωρά αν δεν έχει στερεές κοινωνικές βάσεις.
Παρ’ όλο το πολιτικα απρεπές και κακοπαιγμένο θεατρικό σόου ο κ. Θωμάς κατέληξε να βγει απ’το χθεσινό Δημ. Συμβούλιο απομονωμένος και ανεξίτηλα πληγωμένος, μ’ ένα οριακό αποτέλεσμα σε συνθήκες ομερτά, μιας «ζαλισμένης» και «ψαλιδισμένης» πλειοψηφίας.
Κυρίως όμως κατάφερε να σχηματοποιήσει και να συσπειρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής, που έρχεται να προστεθεί σ’ άλλες, που πλέον έχει πάρει οριστικά αποστάσεις απ’την αλαζονεία και τον ετσιθελισμό του, απ’την παραβατικότητα και τον αυταρχισμό του, απ’την κατάχρηση εξουσίας και τον πολιτικό κυκλοθυμισμό του.
Πέρα όμως απ’ τα άλλα ο «Ζάππας», Δήμαρχος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου χθες απογυμνώθηκε και στην ουσία των επιχειρημάτων του.
  • Προωθεί την ανακύκλωση των σύμμεικτων απορριμάτων και όχι αυτήν των τεσσάρων ρευμάτων ανακύκλωσης που επιτάσσει οδηγία της ΕΟΚ να έχουμε μέχρι το 2015, κάτι που καθιστά δύσκολα επιλέξιμο το έργο.
  • Στο έργο που επιθυμεί, θα ενταχθεί και ΧΥΤΥ, που άρα θα χωροθετηθεί ασφαλώς δίπλα στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.
  • Γνωρίζει ότι στον ΧΥΤΑ της Χαλκίδας δεν του παρέχεται φιλοξενία για τα υπολείμματα.
  • Επιμένει σε εύφορες περιοχές με πλούσιο αναπτυξιακό μέλλον και όχι σε άγονες και απομακρυσμένες, πράγματι κατάλληλες για υποδοχή.
  • Προωθεί το δόγμα του καθαρού Βορρά και του Βρώμικου Νότου.
  • Δεν λαμβάνει υπ’ όψη του την συναινετική ανά την Ελλάδα διαχείριση του κρίσιμου αυτού θέματος.
  • Δεν επιθυμεί την είσοδο των εδαφών του Δήμου Καρύστου στο κάδρο, προβάλλοντας σαθρά οικονομικά επιχειρήματα.
  • Εμπορεύεται το Δημόσιο χαρακτήρα της Διαχείρισης αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η μονάδα που επιθυμεί θα πάει σε ιδιώτη.
Ο ανεπαρκής για διαχείριση κρίσεων κ. Θωμάς προσπαθεί να κρυφτεί πίσω απ’ την επιχειρούμενη «μαύρη προπαγάνδα» για την μηδενιστική Αντιπολίτευση. Την οποία μια κατηγορεί ότι δεν έχει θέσεις και απ την αλλη ότι τις θέσεις τις υπέδειξε, η ίδια η Αντιπολίτευση.
Κανείς όμως πια δεν πιστεύει τον «Ζάππα» κ. Θωμά. Όσες προπαγανδιστικές στρεβλώσεις και αν επιχειρήσει.
Τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη επίσημα πρακτικά του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Για να μάθουν και οι εναπομείναντες το πολιτικό ποιόν του.Για να πληροφορηθούν οι πολίτες υπεύθυνα τις επίσημες θέσεις όλων των Δημοτικών παρατάξεων…
Για να κατανοήσουν όλοι γιατί ο Ζάππας κ.Θωμας με την ανερμάτιστη τακτική του και τις παραβατικες του πράξεις, υπονομεύει ουσιαστικά, τη διαχείριση των απορριμμάτων…..
Για να καταλάβουν όλοι πως ο ηθικός αυτουργός της λεηλασίας του Περιβάλλοντος (Μανικιατης, λατομεία, φρακαρισμένοι Βιολογικοί καθαρισμοί, ατελείς αποχετεύσεις που τρέχουν στους δρόμους και τα ποτάμια κλπ) προσπαθεί να γίνει ο εραστής του..
Για να καταλάβουν όλοι, ότι η Αντιπολίτευση επιθυμεί την επίλυση τη διαχείρισης των Απορριμμάτων περισσότερο απ αυτόν. Όχι όμως όπως αυτός. Αλλά με κοινή λογική ,σύνεση, σοβαρότητα, συναίνεση και κοινωνική αποδοχή. Όχι όπου «γουστάρει» αυτός, αλλά όπου υποδεικνύει η κοινή λογική και η επιστημονική άποψη, έννοιες με τις οποίες έχει πάρει διαζύγιο.
Το τι υποδηλώνουν οι «δωρεές» τους…..
«Φοβου τους Δαναούς και δώρα φέροντες» Ζαππα κ. Θωμά.
Υ.Γ.1 Το κείμενο που λοιδόρησε ο κ. Θωμάς αφιερωμένο στους Παραμεριτες, είναι του έγκριτου Δημοσιογράφου και εκδότη της Προοδευτικής Εύβοιας κ. Δημήτρη Δεμερτζή.
Υ.Γ.2 μια που ασχολείται με ποιηματάκια ας μελετήσει και άλλο ένα.
Μα οι πέτρες όλες που ριξε
απάνω του όλες πέφτουν
μετράει τα χτυπήματα
που τελειωμό δεν έχουν….


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ‘ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ’
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ