Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Στον τόπο μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο τοπογράφος μηχανικός και Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμάς και ο αντιδήμαρχος κ. Κιούσης, αποσπασμένος υπάλληλος στο Δασαρχείο Κύμης, πιάστηκαν στα πράσα για παράνομες αγοροπωλησίες δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων στους Παραμερίτες. Εκτάσεις που δωρίσαν στο Δήμο ως άλλοι Βαρβάκηδες- είναι άραγε χαβιάρι τα σκουπίδια;- για να .....
κατασκευαστεί ΣΜΑ και μονάδα επεξεργασίας ανακύκλωσης κομποστοποίησης απορριμμάτων.
Παραπλάνησαν (;) κρατικές υπηρεσίες όπως είναι η Γ.Γ αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Εξαπάτησαν το Δ.Σ, τον ΦΟΔΣΑ και τους πολίτες του Δήμου για το ενδιαφέρον τους ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων. Προκάλεσαν την νοημοσύνη των δημοτών.
Πως μπορεί ο πρώτος πολίτης του Δήμου να προβαίνει εν γνώσει του σε παράνομες αγοροπωλησίες, αφού ως τοπογράφος μηχανικός θα έπρεπε να το γνωρίζει; Μήπως έτσι διοικεί και τον Δήμο μας;
Όλοι οι δημότες ιδιαίτερα των χωριών που επελέγησαν για την διαχείριση των απορριμμάτων βίωσαν και αντιλήφθηκαν για τα καλά του τι σημαίνει Δημ. Θωμάς. Βίωσαν την έπαρση, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την αντιδημοκρατική του λειτουργία.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά η Γ.Γ αποκεντρωμένης διοίκησης να μην νομιμοποιήσει τις σκαστές παρανομίες του Δημάρχου και να αναλάβει τις ευθύνες της για τον πραγματικό έλεγχο των πεπραγμένων του, όπως εγγράφως εδώ και πολύ καιρό τις έχουμε ζητήσει και τον οποίο δυστυχώς παράνομα αμελεί. Επίσης ελπίζουμε οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Κύμης, να μην έχουν την τύχη άλλων υπαλλήλων, οι οποίοι μετακινήθηκαν δυσμενώς επειδή «δεν συμμορφωθήκαν προς τας υποδείξεις».
Τις συντονιστικές επιτροπές και τους κατοίκους και σε όλους τους δημότες που αντέδρασαν σε αυτές τις λογικές, τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα έτσι ώστε να επιβάλλουμε την δημοκρατική λειτουργία την διαφάνεια, την νομιμότητα και την χρηστή διοίκηση στον Δήμο μας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πλέον άλλο αυτές τις συμπεριφορές.
Ορισμένους λαλίστατους, αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους τις πλειοψηφίας τους καλούμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τους δημότες για τις τοποθετήσεις στο τελευταίο Δ.Σ. Υπάρχει και η αξιοπρεπείς παραίτηση πριν τους παραιτήσουν οι δημότες.