Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕΚ
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
  • ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/12/12 ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες 7/12/12, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου με μοναδικό θέμα τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στη ΒΙΟΜΕΚ (εταιρεία συμφερόντων ΤΕΡΝΑ).

Σ΄ ένα κλίμα συγκινητικό αλλά και άκρως αγωνιστικό, ο Πρόεδρος του Σωματείου τοποθετήθηκε καταθέτοντας την μέχρι σήμερα κατάσταση αλλά και τις ακλόνητες αποφάσεις όλων....
των εργαζομένων για απεργία διαρκείας μέχρι να δικαιωθούν. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις απολυμένων από την εταιρεία, εργαζόμενων, του Προέδρου και της Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Προέδρου των εργαζομένων του Δήμου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου καθώς και της Γραμματέως των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων υιοθετώντας την πρόταση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Θωμά :

  • Να αρθούν άμεσα οι απολύσεις στη ΒΙΟΜΕΚ
  • Να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δήμου με εκπροσώπους της εταιρείας την Δευτέρα 10/12/12 και
  • Να παραμείνει κλειστός ο Δήμος και οι εργαζόμενοι να απέχουν από την εργασία τους την Τρίτη 11/12/12 ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.
« Όπως ο Δήμος στηρίζει τις Επιχειρήσεις έτσι οφείλει να στηρίξει και τους εργαζόμενους στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα τους. Σε μια εποχή κρίσης η αλληλεγγύη και η σύμπνοια επιχειρήσεων – εργαζομένων και Δήμου είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην επεκταθεί το κύμα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, όπως πράττουμε και για τους υπαλλήλους του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος.