Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Επιστροφή στο σπίτι!
Μετά το ταξίδι στην Κρήτη και την «χιτσκοκική» νίκη επί του Ηροδότου και αφού μεσολάβησε το ρεπό της Κυριακής που μας πέρασε, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης επιστρέφει στο σπίτι του. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 16:00 η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΑΟ Πεύκης και θέλει να πάρει για τρίτο διαδοχικό ματς το «ροζ φύλλο αγώνα» και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το μπασκετικό τμήμα της Πεύκης έχει χρόνια.....
παρουσίας στον χώρο, καθώς δημιουργήθηκε στην δεκαετία το 80, με τα τελευταία 2 χρόνια να πετυχαίνει τις σημαντικότερες επιτυχίες και να δείχνει αξιοπρόσεκτη πορεία. Την σεζόν 2011/2012 πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α΄ΕΣΚΑ, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον τελικό κυπέλλου ΕΣΚΑ. Παράλληλα, στο τέλος της ίδιας σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ΄Εθνική, όπου φέτος πραγματοποιεί την «παρθενική» του συμμετοχή. Η διοίκηση της ομάδας δεν αρκείται στις δύο σερί ανόδους, αφού δεν κρύβει ότι έχει βλέψεις για να συνεχίσει φέτος στους ίδιους ρυθμούς και να διεκδικήσει μια ακόμη άνοδο. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα, καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει ισάριθμες ήττες. Στην πρεμιέρα έπαιξε εκτός έδρας με το Πέραμα και ηττήθηκε με 72-67, ενώ την δεύτερη αγωνιστική έχασε στην έδρα της από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου με 68-69. Προπονητής της Πεύκης είναι ο Κώστας Κοντομηνάς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της βρίσκεται ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος που κατάγεται από την περιοχή της Κύμης και συγκεκριμένα από τον Οξύλιθο.
Μπορεί όπως είπαμε η Πεύκη να έχει ξεκινήσει την σεζόν με δύο ήττες, αλλά αυτό μόνο εύκολο αντίπαλο δεν την  κάνει. Το γόητρο της ομάδας είναι σίγουρα πληγωμένο και αυτό είναι πολύ πιθανό να τους έχει συσπειρώσει και να θέλουν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους από την Κύμη. Είναι στο χέρι των παικτών του Γυμναστικού και του κόουτς Μπρατσιάκου να τους βγάλουν κάθε τέτοια ιδέα από το μυαλό από την αρχή του κυριακάτικου παιχνιδιού και να τους αναγκάσουν να ψάξουν αλλού την πρώτη τους νίκη. Σε αυτό σίγουρα θα έχει σημαντική συμβολή για μια ακόμα φορά ο φίλαθλος κόσμος της Κύμης που αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Μαρίνος» και να στηρίξει την ομάδα μας.