Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΤΑΛΟ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε σχέση με τις εργασίες που εκτελέστηκαν το τελευταίο διήμερο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βιτάλων , και τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας , να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Η δυνατότητα εξυπηρέτησης όμορων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου κατοικιών , που δεν έχουν δρόμο πρόσβασης, με διέλευση τους από τον προαύλιο χώρο του Ναού, αποτελούσε χρόνιο αίτημα τους. Το αίτημα αυτό τέθηκε μάλιστα από αυτούς στην τελευταία λαϊκή συνέλευση που έγινε τον Αύγουστο στο Βίταλο , παρουσιαζόμενο μάλιστα από τους αιτούντες ως ....
καθολικό αίτημα των κατοίκων που έχει την στήριξη του χωριού.
Είναι αλήθεια ότι από όσους παρευρίσκονταν δεν καταγράφηκε αντίδραση σε αυτό. Πέρα όμως από αυτό και την ορθότητα μιας τέτοιας παρέμβασης, η απάντηση μου ήταν ότι το όλο θέμα δεν αφορά μόνο τον Δήμο και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση και έγκριση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος Του Τοπικού Συμβουλίου Βιτάλων, προ τετραημέρου είχε την σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ότι προχωρά με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη στην εκτέλεση των εργασιών . Είναι προφανές όμως ότι αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το σημερινό έγγραφο του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, παρά το ότι σε νέα επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο του Τ.Σ , ο Πρόεδρος εξακολουθεί να με διαβεβαιώνει ότι είχε πάρει την προφορική συγκατάθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι μετά το χτεσινό έγγραφο του Μητροπολίτη, αλλά και την αντίδραση των κατοίκων, δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες και να ξεκινήσουν άμεσα, αναλαμβάνοντας προσωπικά το οικονομικό για αυτό κόστος, οι εργασίες για την αποκατάσταση του πέτρινου τοίχου που καθαιρέθηκε.

Παρά το ατυχές γεγονός, σε σχέση με το θέμα οφείλω να τονίσω δημόσια ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός ως Δήμαρχος που όλα αυτά τα χρόνια έχω έναν άξιο συνεργάτη όπως ο πρόεδρος του Βιτάλου. Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο χωριό του, δουλεύοντας άοκνα και με αγάπη για τον τόπο του.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ