Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μπασκετ


Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μόνες δύο ομάδες χωρίς ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Α1, με τον Ολυμπιακό να έχει ξεκινήσει βέβαια από το -2 στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος. Οι μεν «ερυθρόλευκοι», μετά την αγχωτική νίκη τους επί της Μπάγερν Μονάχου και το αήττητο στην Ευρωλίγκα, αγωνίζονται την Κυριακή (3/11, 16:00) στη Ρόδο με τον Κολοσσό, για την 4η αγωνιστική. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε σ' αυτόν τον αγώνα τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Χωρίς απουσίες οι Ροδίτες, δεν τρέφουν αυταπάτες προσμένοντας να... σπάσουν το ρόδι φέτος και ....
περιμένουν υψηλή προσέλευση από τον φίλαθλο κόσμο τους στο Βενετόκλειο για τον αγώνα με τον πρωταθλητή Ευρώπης.
Ίδια ημέρα και ώρα, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πατρών στην Πυλαία, με στόχο να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί του στην Α1, κάτι που δεν κατάφερε στο EuroCup την περασμένη Τετάρτη. Οι Αχαιοί από την άλλη θα αγωνιστούν με τον Λένι Ντένιελ στη θέση του τραυματία Τζέρεμι Ουίλσον, ενώ ο Νίκος Βετούλας θα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει το κενό του Αμίν Χοτ, που υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει για διάστημα 2-3 εβδομάδων. ΑΓΟ Ρεθύμνου και Άρης μοιράζονται βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Βρίσκονται δηλαδή μόλις 1 βαθμό πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους Κρήτες να θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα για να πανηγυρίσουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, επίσης την Κυριακή στις 16:00.

Στα αυριανά παιχνίδια, ο Πανιώνιος φιλοξενεί στις 16:00 τη Νέα Κηφισιά με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, τόσο σε Α1 όσο και σε EuroCup, μετά το «στραβοπάτημα» στη Δράμα και την εντός έδρας ήττα από τη λιθουανική Νεπτούνας αντίστοιχα. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν εντός της εβδομάδας τον Μάριο Μπατή λόγω τραυματισμού και κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβει ν΄αγωνιστεί απέναντι στους νεοφώτιστους ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος υπέγραψε νωρίτερα σήμερα διετές συμβόλαιο. Την πρώτη εμφάνισή του με την «κυανέρυθρη» φανέλα θα πραγματοποιήσει ο Κερκυραίος σέντερ, Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στον Πανιώνιο, μετά την επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό χθες. Με νέο πρόσωπο στη δωδεκάδα θα παραταχθεί και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά την ενίσχυσή της με τον Βρετανό -νιγηριανής καταγωγής- γκαρντ, Ογκο Αντεγκμπόγιε.

Ντέρμπι ουραγών στο κλειστό των Ιλισίων αύριο στις 18:00, ανάμεσα στις δύο -εκ των τριών- ομάδων χωρίς νίκη μέχρι στιγμής στην Α1. Ο Ηλυσιακός υποδέχεται, λοιπόν, τα Τρίκαλα και το πλεονέκτημα έδρας δεν αφήνει περιθώρια για αρνητικό αποτέλεσμα στην ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ίδια ώρα και μέρα, στη Χαλκίδα, ο Ικαρος φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό. Δύο ομάδες με ίδιους βαθμούς και κοινό στόχο την παραμονή στην κατηγορία υπόσχονται μία αμφίρροπη μάχη.

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη (5/11) πέφτει η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, όταν (16:00) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΚΑΟ Δράμας στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής (2-3 & 5/11/2013) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:

4η Αγωνιστική (2-3 & 5/11/2013)

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι) TV
Νέας Σμύρνης 16:00 Πανιώνιος - ΑΕ Νέας Κηφισιάς Σχινάς, Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Κ. (ΝS1)
Ιλισίων 18:00 Ηλυσιακός - Τρίκαλα Πηλοΐδης, Ψαριανός, Παναγιώτου.
Κανήθου 18:00 Ίκαρος Χαλκίδας - Πανελευσινιακός Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Γκούμας

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι) TV
Βενετόκλειο 16:00 Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης, Θεωνάς (NS4)
ΠΑΟΚ 16:00 ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών Γκόντας, Κορομηλάς, Τσώνος Β.
Μ. Μερκούρη 16:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου - Άρης Αναστόπουλος, Τανατζής, Ταβουλαρέας

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι) TV
ΟΑΚΑ 16:00 Παναθηναϊκός - ΚΑΟ Δράμας Μπήτης, Παφίλης, Ντάβαρης (ΔΤ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ 6
2. ΚΑΟΔ 5
. Αρης 5
. Πανιώνιος 5
. Παναθηναϊκός 5
. Απόλλων Πατρών 5
. ΑΓΟ Ρεθύμνου 5
8. Ολυμπιακός 4
. Ικαρος Χαλκίδας 4
. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 4
. Πανελευσινιακός 4
12. Κολοσσός Ρόδου 3
. Τρίκαλα 3
. Ηλυσιακός 3

*** Ο Ολυμπιακός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.