Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

«ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Ο Γιώργος Καλαφατάκης ευχαρίστησε τους φιλάθλους της Χαλκίδας για τη συμπαράσταση και τόνισε πως με πίστη και υπομονή θα έρθουν τα αποτελέσματα
Ο Γιώργος Καλαφατάκης εξέφρασε την στενοχώρια του μετά την ήττα από την Ελευσίνα στη συνεντέυξη Τύπου, καθώς όπως τόνισε… «Δεν είναι τόσο η ήττα, όσο ότι ο κόσμος ήταν συγκλονισιτκός και έφυγε στενοχωρημένος. Βέβαια χειροκρότησε στο τέλος και στάθηκε δίπλα στην ομάδα μας. Στενοχωρήθηκα γι’ αυτούς .....

καθώς δημιούργησαν, καταπλήκτική ατμόσφαιρα καθαρά μπασκετική. Δεν τους ανταμείψαμε».
Από κει πέρα ο προπονητής του Ικάρου ανέφερε. «Όλη η εβδομάδα για μας καταπλήκτική, ίσως είχαμε την καλύτερη εβδομάδα προπονήσεων από τότε που είμαι εδώ, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο παρκε. Η πίεση ήταν μεγάλη, η ομάδα έχει και απειρία και πίεση. Τους είπα να μην ξεγελαστούμε από τα φιλικά που παίξαμε με την Ελευσινα και ότι στη διάρκεια του αγώνα πρέπει να έχουμε υπομονή ως το τέλος. Στις βολές για μια ακόμη φορά ήμασταν άστοχοι, πράγμα σημαίνει ότι έχουμε μεγάλο άγχος. Είδατε και στο 71-77 είχαμε 1/6 βολές.  Η Ελευσίνα μας έβαλε δύσκολα, γιατί δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και ο Νίκου με τον Παπαμακάριο έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν ανταποκριθήκαμε για τρεις περιόδους. Είχαμε 15 άστοχeς βολές και 15/35 δίποντα, κάτι που ωφείλεται στην νευτικότητα και την απειρία.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Θέλει πίστη , ελπίζω ο κόσμος να συνεχίσει να μας βοηθάει και στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» .

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπανικολόπουλος είπε. «Συγχαρήτηρια στην Ελευσίνα κέρδισε κατά κράτος. Με αυτά τα ποσοστά, ιδίως στις βολές είναι φανερό ότι η πίεση ήταν προς το μέρος μας. Δεν μπορoύσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Οι παίκτες έχουμε ευθύνη και το θέμα είναι πως θα αντιδράσουμε. Δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Αν δεν αντιδράσουμε, αυτό το νέο εγχείρημα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο».
Στην αντίπερα όχθη ο Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε. «Για μας είναι μια σημαντική μέρα, καθώς πετύχαμε το πρώτο μας διπλό στην Α1, αλλά δεν έγινε τυχαία. Ήρθαμε αποφασισμένοι να παίξουμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε ποια είναι τα δυνατά μας σημεία και ποια όχι. Για 35 λεπτά ήμασταν στο πλάνο μας. Πήραμε διαφορά και την διαχειριστήκαμε σωστά. Ο Ίκαρος κάνει μια καινούρια προσπαθεια στη Χαλκίδα κι εγώ είχα βιώσει μια παρόμοια στη Λαμία με τον Πανελλήνιο. Θέλει στήριξη και υπομονή γιατί δεν έρχονται από τη μια στιγμή στην άλλη τα αποτελέσματα. Το θετικό όπως βλέπω είναι ότι κόσμος στέκεται δίπλα του και πρέπει να έχουν υπομονή, γιατί η Α1 είναι δύσκολη κατηγορία».
Ο Γιώργος Σκαραφίγκας συμφώνησε με τον παίκτη του. «Τα είπε όλα ο Μανώλης. Είναι το πρώτο μας διπλό στην Α1, πέραν της νίκης μας απέναντι σε μια πολύ καλη ομάδα. Από το προηγούμενο ματς είμαστε βελτιωμένοι και ανταμοιφθήκαμε με μια τεράστια νίκη. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Συγχαρητήρια στον Ίκαρο του εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο του εγχείρημα και φυσικά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».