Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τελικά, ο αλήστου μνήμης «αυριανισμός»αποτελεί για κάποιους δεύτερη φύση…

 Υπό το κράτος της έλλειψης ψυχραιμίας και του πανικού του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ο κύριος Παγώνης, καθοδηγούμενος από τα παράκεντρα εξουσίας που τον περιβάλλουν, εξελίσσει –με δηλώσεις, αφισοκολλήσεις, διαρροές σε συστημικά blogs, κατασκευασμένα έγγραφα και παραπλανητικές φωτογραφίες- μια καμπάνια με τα
ποιοτικά χαρακτηριστικά της μαύρης προπαγάνδας, στο πνεύμα του λαϊκισμού και της διχαστικής πόλωσης.
Δυστυχώς, για κάποιους, ο αλήστου μνήμης «αυριανισμός» αποτελεί δεύτερη φύση.
Μέσω του βρώμικου πολέμου που εξαπολύουν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας, δεν επιχειρείται να προβληθεί θετικό μήνυμα, δεν αναπτύσσονται επιχειρήματα, δεν .....

παρουσιάζεται όραμα, δεν περιγράφεται εναλλακτική πρόταση.
Δεν ζητούν θετική ψήφο.
Απλώς και μόνον, ζητούν την καταψήφιση του συνδυασμού μας.
Πρόκειται για την ίδια περπατησιά που είχε επιλεγεί και στην αντίστοιχη περίοδο των περασμένων δημοτικών εκλογών. Φαίνεται ότι, το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα.
Κάποιοι πρέπει να τους μιλήσουν για τη σύγχρονη επικοινωνία. Τα εργαλεία τους είναι ξεπερασμένα, λειτουργούν ως μπούμερανγκ για τον χρήστη τους…
Με τη δαπανηρή, εκτεταμένη και αλλεπάλληλη αφισοκόλλησή του, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, ο κύριος Παγώνης ρυπαίνει την πόλη. Και προσβάλλει την αισθητική της πόλης, με τις αμφιβόλου αισθητικής, εν είδει μνημοσύνου, αφίσες του.
Αφίσες που μιλούν για τα 8 χρόνια δημοτικής μας θητείας. Όταν όμως, προς αξιολόγηση είναι τα τελευταία 3,5 χόνια, μιας και η πρώτη 4ετία μας κρίθηκε οριστικά από τους δημότες στις περασμένες εκλογές και επιδοκιμάστηκε σε υψηλό ποσοστό.
Εκτός εάν πιστεύει –στο πλαίσιο της προτροπής και κατ’ ουσίαν, προσταγής του με το «ας ψηφίσουμε υπεύθυνα»- ότι οι δημότες δεν ψήφισαν υπεύθυνα ούτε τον Οκτώβριο του 2010, ούτε την
περασμένη Κυριακή…
Δεδομένου ότι, ο ίδιος φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνες μόνον τις ψήφους που καταλήγουν στην κάλπη του και όλες τις άλλες (τις πολύ περισσότερες) ως προϊόν ανευθυνότητας ανώριμων ψηφοφόρων.
Που τους ζητάει, τη δεύτερη Κυριακή να συμμορφωθούν στις επιταγές της κατ’ αυτόν, υπευθυνότητας...Θέση και στάση αλαζονική. Προσβλητική και υποτιμητική για τους δημότες.
Όμως. αυτή είναι η κεντρική ιδέα της προεκλογικής εκστρατείας του αντιπάλου μας: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι δημότες του Δήμου Χαλκιδέων του απάντησαν και θα του απαντήσουν και πάλι, με την υπευθυνότητα -κι ας νομίζει ο ίδιος πως όχι- που τους διακρίνει.
Μιας και η βουλιμία του για εξουσία, ουδόλως ταυτίζεται με το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του.