Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ

ΘΑΝ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ: «Έχουμε ξεκάθαρη στάση 3,5 χρόνια τώρα.
Σε άλλους αρμόζουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις»
 

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΕΩΝ)
Ο συνδυασμός μας, είναι ανεξάρτητος
Σύμμαχοι μας είναι μόνον οι δυνάμεις της εργασίας και τα στρώματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της ανεργίας και της φτωχοποίησης.
Το δηλώσαμε μετά την πρώτη Κυριακή ότι, το ποσοστό μας, δεν πιστώνεται σε κόμματα, σε πολιτικά γραφεία, σε μηχανισμούς εξουσίας.
Και θα το δηλώσουμε και πάλι μετά τη δεύτερη Κυριακή.
Ήμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Και δεν αλλάζουμε.
Στον αντίποδα, παρατηρούμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του συνδυασμού του κυρίου Παγώνη:
1. Μέχρι την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας, διαφημιζόταν ως η ....

υποψηφιότητα της Κυβερνητικής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στο πλαίσιο συμφωνιών και ανταλλαγμάτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές
εκλογές. Συμφωνιών που επισφραγίστηκαν με την παρουσία του ίδιου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Μπακογιάννη και την παρουσία των τοπικών μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υφυπουργό Παιδείας κ.Συμεών Κεδίκογλου, στις προεκλογικές του ομιλίες.
Θεωρούσε ότι αυτή η συμμαχία των κυβερνητικών – μνημονιακών δυνάμεων, του αρκούσε για την εκλογή του στη δημαρχία και ότι δεν είχε ανάγκη άλλους.
Ήρθε όμως το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής για να του επιβάλλει αλλαγή στρατηγικής.
2. Ο κύριος Παγώνης, με νέα πλέον στρατηγική, στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, επιχειρεί να μεταβάλει πλήρως στάση:
Α) Ανακοίνωσε δημόσια πρόσκληση συνεργασίας με τους άλλους συνδυασμούς και επαφών με τους επικεφαλής τους
Β) Επιδίωξε φωτογράφηση στην προεκλογική εκδήλωση του Συριζα, με ομιλητή τον κ. Παπαδημούλη
Γ) Δήλωσε για πρώτη φορά και την ύστατη στιγμή, αντιμνημονιακός
Δ) Επιχείρησε προσέγγιση με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την καταγγελία του συγκεκριμένου κόμματος
Ε) Προσπαθεί τώρα, να με εμφανίσει ως υποψήφιο της ΝΔ ενώ μέχρι την πρώτη Κυριακή επιχειρούσε ο ίδιος να καρπωθεί τη στήριξή της..
Αυτός, που παρουσιαζόταν ως η υποψηφιότητα της Κυβερνητικής συμμαχίας μέχρι την πρώτη Κυριακή, τώρα προσπαθεί ψευδώς να μας χρεώσει με πολιτική – κομματική στήριξη, εμφανίζοντας κατασκευασμένο έγγραφο για δήθεν στήριξή μας από τη ΝΔ, το οποίο προώθησε μέσω δηλώσεών του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και αναπαρήγαγε μέσω facebook και μέσω φιλικών του blogs (όπως το tromaktiko, που τον εμφάνιζε πρώτον με διαφορά +9% από την πρώτη Κυριακή).
Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτός.
Οι πολίτες κατανοούν ότι η όποια αξία της στήριξης από ένα πολιτικό κόμμα, βρίσκεται είτε στη δημόσια ανακοίνωσή της, ώστε να επηρεάσει την κοινή γνώμη είτε με τη στήριξη των στελεχών αυτού του κόμματος.
Αντίθετα, στην περίπτωσή μας, μέχρι σήμερα, ο κ. Παγώνης προέβαλε την επίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σιμου Κεδίκογλου περί «ουδετερότητάς» του, ως έμμεση στήριξη της δικής του  υποψηφιότητας…
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζω ότι από την πρώτη συνέντευξη της προεκλογικής περιόδου, στις 07-03-2014, είχα ξεκαθαρίσει: «Ούτε η ΝΔ μπορεί να με στηρίξει, ούτε εγώ μπορώ να αποδεχθώ τέτοια στήριξη.
Γιατί θα ήμουν ασυνεπής προς τις θέσεις μου.».
Ωστόσο, θα πρέπει να ενημερώσουν κάποιοι τον κύριο Παγώνη, ότι στην πολιτική ζωή, σε ζητήματα θέσεων και προσώπων, υπάρχουν περιπτώσεις με χαοτικές μεταξύ τους διαφορές που δεν γίνεται να συντεθούν. Και γι’ αυτό, ο καθείς θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του.
Δεν γίνεται συγκεκριμένα να συμμαχείς:
- και με τον Β. Καθαροσπόρη και με τον Κ. Κουλουρίδη
- και με τον Κ. Μπακογιάννη και με τον Β. Αποστόλου
- και με τον Παπαδημούλη και με τον Κεδίκογλου
- και με την Κυβερνητική συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη Χρυσή Αυγή
- και με το Μνημόνιο και με το Αντι-Μνημόνιο
- και με τον Άγιο και με τον Διάβολο.
Οι όποιες συμμαχίες διαμορφώνονται στην κοινωνία, σε κοινούς αγώνες για κοινά προβλήματα. Και όχι ευκαιριακά, προεκλογικά.
Ο κύριος Παγώνης, παρά τις επιχειρούμενες μεταμορφώσεις του, παραμένει ο υποψήφιος της Κυβερνητικής συμμαχίας, ο εκλεκτός των μηχανισμών εξουσίας.
Η απέλπιδα προσπάθεια εισοδισμού και άγρας ψήφων του κυρίου Παγώνη, αποδεικνύει απλώς την έλλειψη ψυχραιμίας και τον πανικό του.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι πολίτες θα αξιολογήσουν υπεύθυνες στάσεις και συμπεριφορές.