Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ
Δημήτρης Θωμάς: Αρνήθηκαν να αναμετρηθούν σε έναν ανοικτό και δημόσιο διάλογο ενώπιον όλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ας απαντήσουν έστω και σήμερα ! Βρίσκονται πλέον εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα, στην κρίση των δημοτών.
Μπροστά σε ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κύμη η συγκέντρωση του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, στάθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, πραγματοποιώντας, περισσότερο εξομολόγηση παρά προεκλογική ομιλία.
Ο Δήμαρχος εκμυστηρεύτηκε στους πολίτες ότι βιώνει πρωτόγνωρο μίσος το τελευταίο διάστημα, ενώ η επίθεση λάσπης που δέχεται είναι τεράστια, καθώς κάποιοι έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο προκειμένου να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία.
«Εσείς γνωρίζεται και ποιος είμαι, και ποια είναι η.....
διαδρομή μου.
Γνωρίζετε ότι βρίσκομαι πάντα εδώ δίπλα σας, στις χαρές και στις λύπες. Γνωρίζετε ότι αγωνιζόμαστε μαζί για την ανάπτυξη και έχουμε πετύχει πολλά»
είπε ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και συμπλήρωσε:
«Η ανάπτυξη όμως δεν έρχεται με μοίρασμα πεντάρικων και κατοστάρικων, ούτε εάν μοιράσει κανείς σακούλες με κρέας. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ύβρη σε βάρος των ανθρώπων, οι οποίοι ταλανίζονται από την ανεργία και την ανέχεια. Η ανάπτυξη έρχεται με έργα» κατέληξε ο Δ. Θωμάς, αναφερόμενος στην συνέχεια στα μεγάλα έργα που έγιναν στην Κύμη τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων το λιμάνι, ο βιολογικός καθαρισμός, η μαρίνα, το Μυλωνοπούλειο, το Ινστιτούτο Παπανικολάου και πολλά άλλα.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στην 20ετή απραξία του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, ο οποίος δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει την περιοχή ενώ δεν πάτησε ποτέ το πόδι του επί σειρά ετών, ούτε σε μια εκδήλωση.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε έναν σύντομο απολογισμό λέγοντας ότι : «Εγγύηση για το ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αποτελεί η μέχρι σήμερα δράση μας και ειδικά εδώ στην Κύμη που πλέον τα αποτελέσματα είναι ορατά. Ένα συνολικό ποσό 31.000.000 € περίπου, για τα μεγάλα έργα στην Δημοτική ενότητα Κύμης. Χρηματοδοτήσεις που μας κατέταξαν άλλωστε σε έναν από τους πρώτους σε απορροφητικότητα Δήμους σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. 120 χιλιόμετρα δρόμων περίπου ασφαλτοστρώθηκαν η τσιμεντοστρώθηκαν. Να θυμίσω ότι πριν αναλάβουμε , υπήρχαν βδομάδες και δεκαήμερα ίσως , που χωριά αλλά και η πόλη της Κύμης δεν είχαν νερό. Συνεχής παρακολούθηση, νέες δεξαμενές, αντλιοστάσια και 40 χλμ αντικατάστασης του δικτύου από αμίαντο έλυσαν το πρόβλημα. Ιδιαίτερο βάρος δώσαμε επίσης στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης καθώς στόχος μας είναι η κατασκευή νέων διδακτηρίων και η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των παλιών. Παράλληλα θα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε όλα τα ανενεργά σχολεία ή δημοτικά οικόπεδα και κτίρια , όπως μέχρι σήμερα κάναμε , μετατρέποντας τα σε Πολιτιστικά Κέντρα και στέκια για την Νεολαία. Η λειτουργία όσο πιο σύντομα γίνεται του Κ.Π.Ε στην Κύμη είναι μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Πλέον η Κύμη είναι πανελλαδικό σημείο αναφοράς, για τις αθλητικές και πολιτιστικές του δράσεις. Γι αυτό εδώ στη Δημοτική Ενότητα Κύμης καταφέραμε να φτάσουμε να έχουμε 100% πληρότητα και αύξηση της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι διαθέσιμες κλίνες! Γνωρίζετε επίσης και για την πρότυπη λειτουργία των ΚΑΠΗ μας αλλά και όλων των δράσεων κοινωνικής προστασίας. Εδώ θα μου επιτρέψετε να τονίσω , ότι για εμάς το δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας, ήταν μια συνεχής ενέργεια ακόμη και πριν την μεγάλη κρίση. Δεν θυμηθήκαμε παραμονές εκλογών να το απλώσουμε, και σε κάθε περίπτωση το κάναμε με σεβασμό και ευαισθησία. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας δεν αποτέλεσαν σημείο εκμετάλλευσης και δεν ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπειά τους για να κερδίσουμε ψήφους. Γιατί και εμείς όπως και εκείνοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα επιβίωσης. Το καράβι των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ δεν μας αποφέρει έσοδα, όπως άλλα καράβια σε μερικούς. Είναι ένα καράβι λαϊκής βάσης και όλοι εμείς το ναυπηγούμε και το ταξιδεύουμε με αγώνα, δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Ανήκουμε βλέπετε στους εργαζόμενους
 
«Στέκομαι μπροστά σας με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η σχέση μας είναι κρυστάλλινη. Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα ο ένας από τον άλλον. Στην κρίσιμη στιγμή ποτέ δεν λιποτάκτησα. Σας καλώ να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για την ανάπτυξη. Σας καλώ σε εγρήγορση έως το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να πανηγυρίσουμε μαζί την μεγάλη νίκη» κατέληξε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς.
Ο Δημήτρης Θωμάς και οι συνεργάτες του έγιναν ένα με τον κόσμο, με την ολοκλήρωση της ομιλίας, σε στιγμές αποθέωσης και μεγάλου ενθουσιασμού, αποτέλεσμα μιας μεστής και ουσιαστικής ομιλίας του ανεξάρτητου Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου.