Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»

    Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Σ Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ
    Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Τ Α Β Α Σ Ι Λ Ι Κ Ο Υ
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΕΡΑΜΑΝΗ
    «100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»
    Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ώρα 20:00

    Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

    Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και η Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού με την στήριξη του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «Υπάρχω», διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στον δημοσιογράφο Πάνο Γεραμάνη, τη Δευτέρα 20 Απριλίου και ώρα 20:00, στο συνεδριακό αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
    Στις 30 Απριλίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του συντοπίτη μας Πάνου Γεραμάνη, του δημοσιογράφου στον οποίο οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, η ανάδειξη της σπουδαιότητας του λαϊκού μας τραγουδιού και της εργώδους προσπάθειας των συντελεστών του. Οι εκπομπές του, κυρίως οι «Λαϊκοί Βάρδοι», συντρόφευαν ...

    για χρόνια όλους εμάς στην Ελλάδα αλλά και πάρα πολλούς Έλληνες μετανάστες.
    Το περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορά τη ζωή και τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, ίσως του μεγαλύτερου λαϊκού μας συνθέτη, που συμπτωματικά φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννησή του.
    Συμμετέχουν: η σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία μας κάνει την εξαιρετική τιμή να τραγουδήσει μαζί μας, ο Κώστας Μπαρτσώκας, η Νατάσα Ιωαννίδου, ο Χρήστος Γαλιτόπουλος, ο Σωτήρης Παπαναστασίου, ο Γιώργος Παντούλας, ο Παναγιώτης Γιάνναλος, ο Θανάσης Πρίσκος, ο Παναγιώτης Πατερίτσας, ο Θωμάς Παναγόπουλος και ομάδα μικρών μαθητών του τμήματος μπουζουκιού του Εργαστηρίου.
    Προλογίζουν οι: Γιώργος Κοντογιάννης, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «ΛαΪκό Τραγούδι», Κωστής Δεμερτζής, συνθέτης, μουσικολόγος και η Αγγελική Κομποχόλη φιλόλογος, λαογράφος, διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών.
    Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
     

    Με εκτίμηση
    Θωμάς Παναγόπουλος
    Για το Δ.Σ. του
    Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας