Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Μέσα σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, πανηγύρισε το Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Προκοπίου στην Ενορία του μικρού χωριού Βουτάς της Ιστιαίας την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 το πρωί.
Στην φετινή πανήγυρη προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό.
Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν και ακόμη 8 Ιερείς.... της περιφερείας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν Ιεροψάλτες της περιοχής, με προεξάρχοντες τους Καθηγητές στο παράρτημα της Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, κ. Δημήτριο Παπαβασιλείου και κ. Παναγιώτη Αναστασίου.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον βίο του Αγίου Προκοπίου και την ομοιότητα που έχει με τον Απόστολο Παύλο, αφού και ο Άγιος Προκόπιος, μεταστραφείς στην χριστιανική πίστη, παραδόθηκε στην αγάπη του Χριστού, τον Οποίον ακολούθησε «έως θανάτου».
 Μετά την Θεία Λειτουργία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με την φροντίδα του καλού Εφημερίου π. Ιωάννη Καραγκούνη και των συνεργατών του παρέθεσε πρωινό γεύμα σε όλους, κατά την διάρκεια του οποίου συνεχίστηκε η προσωπική επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου με τον υπ’ Αυτόν Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό.