Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχουμε ήδη εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο του φετινού έτους και αναγκαζόμαστε μονότονα να επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα χρονιά δυστυχώς τα ίδια ζητήματα, που εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι μεγάλα σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε Μέσα Ατομικής Προστασίας
Σε σχέση με πέρυσι όταν πάλι τέτοιες ημέρες στηλιτεύαμε την διαρκή στασιμότητα στην επίλυση βασικών ζητημάτων λειτουργίας του Π.Σ και κατ’ επέκταση των Υπηρεσιών της....

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα προβλήματα.
 Αναλυτικότερα, όσον αφορά την κατάσταση στην Περιφέρειά μας, υφίσταται σημαντική έλλειψη προσωπικού σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως την Π.Υ. Λαμίας αλλά ειδικά το  Π.Κ Αμφίκλειας και  το  Π.Κ ΑΓ. Κωνσταντίνου τα οποία βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή κατάσταση.
Επίσης ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στην 7η ΕΜΑΚ,  στο ΠΕ.ΚΕ. Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης  στην Π.Υ Ιστιαίας και στα δύο (2) Π.Κ. Λίμνης και Μαντουδίου που ανήκουν σε αυτή.
Το ίδιο σοβαρότατο πρόβλημα υφίστανται και οι Υπηρεσίες νοτιότερα της Περιφέρειας όπως της Π.Υ Θηβών, Οινοφύτων  και  Π.Κ Πολυδρόσου που καλύπτουν ζωτικό της χώρο.
Όσον αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, αυτά αφορούν επιγραμματικά, με τα αναλυτικά στοιχεία διαθέσιμα,  σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών, με προεξέχον πρόβλημα το θέμα της έλλειψης ελαστικών των οχημάτων, των προβληματικών κτιριακών υποδομών (Π.Υ. Οινοφύτων, Π.Υ. Θηβών, Π.Υ. Καρπενησίου, λόγω λήξης του συμβολαίων στέγασης και αδυναμίας εξεύρεσης άλλων κτιρίων, Π.Υ. Μακρακώμης, Π.Υ Ιστιαίας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οικοπεδικός χώρος για ανέγερση νέας Υπηρεσίας αλλά και στα Π.Κ. Λίμνης και  Φουρνάς) καθώς και στην Π.Υ. Ιτέας  στην οποία υπάρχει  εντολή εξώσεως καθώς και εξεύρεσης λύσης για το κτιριακό πρόβλημα της Π.Υ Λαμίας.
 Οι λύσεις λοιπόν σε όλα αυτά είναι συγκεκριμένες και πρέπει να δοθούν σύντομα.
 Ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη τι μέτρα θα πάρει ώστε  να δημοσιοποιήσει το ζήτημα και να ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ