Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ενημερωτική συνάντηση για το CLLD/LEADER στον Δήμο Ερέτριας.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου ενημερωτική συνάντηση της Αναπτυξιακής Εύβοιας ΑΕ με την Δήμαρχο κα. Αλημπατέ, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τα στελέχη του Δήμου Ερέτριας για τα βασικά σημεία και τις επιλέξιμες Δράσεις του τοπικού προγράμματος «CLLD/LEADER Βόρειας & Κεντρικής Εύβοιας», την περιοχή παρέμβασης και τους όρους και προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
Ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Γκάβαλης και τα στελέχη της Αναπτυξιακής ....

Εύβοιας ΑΕ έκαναν την αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών που θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση των προτάσεων για δράσεις δημοσίου χαρακτήρα που θα μπορεί να προτείνει ο Δήμος Ερέτριας.
Οι θεματικές κατευθύνσεις ενδεικτικά μπορούν να αφορούν τα παρακάτω:
• Την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας (όπως βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη, υποδομές εγγείων βελτιώσεων, κτηνοτροφικά πάρκα κ.α.)
• Την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων για την επίτευξη κοινωνικής
Συνοχής και την καταπολέμηση της φτώχειας.
• Την στήριξη για την δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών (π.χ. παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία κλπ) και υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού.
• Την ανάπτυξη δασικών περιοχών και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών.
• Την εισαγωγή πρακτικών για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών.

Η Δήμαρχος Ερέτριας κα. Αλημπατέ εμφανίστηκε προετοιμασμένη και παρέδωσε φάκελο με προτάσεις ώριμων έργων για την ένταξη στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος. 
Η Αναπτυξιακή Εύβοιας θα συνεχίσει τις προσεχείς ημέρες την διαβούλευση και τις ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς και Δήμους της Εύβοιας, για τις δράσεις του CLLD/LEADER 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει είτε μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στο evialeader.blogspot.com, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@anevia.gr, είτε τηλεφωνικά στα 2221026626 και 2221089706, είτε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εύβοιας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα – Γραφεία 302 και 303).