Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Από τον παράδεισο στην κόλαση ο ΠΑΟ

Το όνειρο έγινε... εφιάλτης. Ο Παναθηναϊκός ζούσε μοναδικές στιγμές στη Λεωφόρο και είχε πάρει προβάδισμα με 2-0 με τα γκολ των (30' Λουντ, 55' Καμπέσας), όμως ένα? τραγικό εξάλεπτο του στέρησε, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στους ομίλους. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-2, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον 1ο αγώνα των πλέι οφ του Εuropa League και πλέον η υπόθεση πρόκριση έχει απομακρυνθεί. Για τους Ισπανούς σκόραραν οι: Αντούριθ (68', 74' πεν.) και Ντε Μάρκος (71'). 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 6' ο Κουτρουμπής θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ερερίν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 30' ο Λουντ με ....
πολύ ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 
Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για τους «πράσινους». Ο Καμπέσας με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 2-0 κι έβαλε βάσεις πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό. Όμως μέσα σε έξι λεπτά οι παίκτες του Ουζουνίδη βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση. Στο 68' ο Αντούριθ μείωσε και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μάρκος έκανε το 2-2. Στο 74' ο Αντούριθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το τελικό 2-3. 

Πλέον την ερχόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη με δύο τέρματα διαφορά για να προκριθεί...

Διαιτητής: Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)
Κάρτες: Κουρμπέλης - Ραούλ Γκαρσία, Ετσέιτα , Σαν Χοσέ

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (72' Χατζηγιοβάνης).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Γουίλιαμς ), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85' Σουσαέτα ), Αντούριθ.