Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΠΔΕ/ΕΠΟ

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία εκπροσώπων της F.I.F.A. και της U.E.F.A., λαμβάνοντας υπόψη την παραβίαση του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και ιδίως των άρθρων 10.4, 13.1α,13.1ζ,13.1ιδ, 13.2, 62 και 63,η οποία έλαβε χώρα με την προσφυγή σε ένδικο μέσο, άλλο πλην του.... προβλεπομένου από το καταστατικό της Διαιτητικού Δικαστηρίου, και η οποία συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο την επαναφορά του ελληνικού ποδοσφαίρου σε εύρρυθμη διοικητική κατάσταση και ομαλή αθλητική λειτουργία, αποφασίζει -δυνάμει των άρθρων 14 και 37 του καταστατικού της Ε.Π.Ο.- την αναστολή ιδιότητας μέλους των συλλόγων "ΟΦΗ 94" και "Α.Ε.
 Καμηλαρίου", καθώς και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (Ε.Π.Σ. Ηρακλείου) κ. Βοζηκάκη Γεωργίου. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ.

Η αναστολή αίρεται αυτοδικαίως, εφόσον οι παραπάνω παραιτηθούν από το παραπάνω αντίθετο με τα καταστατικά της Ε.Π.Ο., της F.I.F.A. και της U.E.F.A. διάβημά τους, ως την Παρασκευή 18.08.2017 και ώρα 09.00.    

Η Ελληνική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία ανακοινώνει επίσης ότι κατόπιν πρότασης του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ορίζει τον κ. Δημήτριο Καλύβα ως νέο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Επίσης, βασιζόμενη στις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο., η ΠΔΕ αποφάσισε να αναθέσει στον κ. Περέιρα την αποκλειστική αρμοδιότητα του διορισμού -κατά την ελεύθερη κρίση του- επιπλέον μέλη στην ΚΕΔ, για τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017/18.