Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017

Για εικοστή πέμπτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».
Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.
Εφέτος –συν Θεώ- η Πόλις της θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Μεγάλης Παναγίας, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στόν....
Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Μεγάλης Παναγίας Θηβών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.
Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με προεξάρχοντα του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Η Ιερά Εικόνα, την οποία θα κομίσει στην Πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2017, οπότε και θα επιστρέψει στη Θήβα, συνοδευόμενη από πολλούς Χαλκιδείς με λεωφορεία.
Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.