Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, καλεί σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, ανέργους, σε σύσκεψη για τη συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις και το σχεδιασμό της δράσης τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Την ώρα που η εφαρμογή των προηγούμενων ακόμα αντιλαϊκών μέτρων φτωχαίνει κι άλλο το λαό, όπως η περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, την ώρα που νέες μειώσεις σε επιδόματα προβλέπονται από τον προϋπολογισμό και νέες περικοπές στις κοινωνικές ....
δαπάνες, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βγει στην αντεπίθεση.
Ενώ αφεντικά, δανειστές και κυβέρνηση ζητάνε συνέχιση των αντεργατικών ανατροπών και ανοχή για χάρη της ανάπτυξης που έρχεται, η Εργατική Τάξη πρέπει να διεκδικήσει τώρα επιστροφή όσων χάθηκαν. Με τα συνδικάτα της να παλέψει σε κάθε χώρο και κλάδο για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες της.
Στήνουμε τείχος συμπαράστασης μπροστά στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, του εξοπλισμού και της στέγης των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών. Εμποδίζουμε τις διακοπές ηλεκτρικού και νερού στις λαϊκές οικογένειες. 
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων για την ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου στην Εύβοια. Εκφράζουμε και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων, απέναντι στις ολοένα αυξανόμενες ελλείψεις στην παιδεία και τους αυξανόμενους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.
Δίνουμε τη μάχη να μείνει στα χαρτιά κάθε προσπάθεια για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, δεν τους αφήνουμε να απλώσουν χέρι στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Απαντάμε με ένταση της πάλης, σπάμε την τρομοκρατία σε κάθε χώρο, πετάμε έξω από τα συνδικάτα τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές.