Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚA ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (161η περίοδος, 2017-2018) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Αθήνα την δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, όπου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Την επομένη ημέρα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπώντας ....
τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προεξήρχε ...στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν και οι Δικαστικοί της Χώρας, για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, μεταφέροντας ταυτόχρονα και τις ευχές του Μακαριωτάτου προς πάντας.
Οι συνοδικές υποχρεώσεις του Σεβασμωτάτου κ. Χρυσοστόμου, θα συνεχισθούν όλη την τρέχουσα εβδομάδα, κατά την οποία συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχοντα μάλιστα αναλάβει να εισηγηθεί ενώπιον Αυτής την τροποποίηση του υπ' αριθμ. 230 Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων, όπως και την επόμενη εβδομάδα, οπότε και συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.