Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κατάθεση και η ψήφιση των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης  αποτελεί κεντρική επιλογή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εκπροσώπους των ΕΕ-ΔΝΤ. Επιθυμούν να ολοκληρωθούν γρήγορα  όλες οι  αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις  που αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την συρρίκνωση ακόμη περισσότερο των λαϊκών εισοδημάτων, το παραπέρα  χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με βασικό  στόχο το δικαίωμα στην απεργία, την εφαρμογή αντιδραστικών πολιτικών που αφορούν το δημόσιο σχολείο στην κατεύθυνση της παραπέρα συρρίκνωσής του, αποδόμησής του και.....
ιδιωτικοποίησής του.
Αυτές οι πολιτικές δεν τελειώνουν με την κατάθεση και ψήφιση των προαπαιτούμενων στη βουλή απ’ την κυβέρνηση. Έχουν συνέχεια με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις για τα επόμενα 60 χρόνια. Αυτές οι πολιτικές θα έχουν μέλλον αν το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τις ανατρέψει. Η απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα  της 3ης αξιολόγησης που φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή αυτή την εβδομάδα, πρέπει να είναι μαζική αποφασιστική και να έχει συνέχεια και κλιμάκωση. 
Γι' αυτό με βάση το πρόγραμμα των σωματείων μας ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας σας καλούμε να πάρετε μέρος 
α.στις συνεχόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί για την ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων (Παρασκευή 13/1 ή Δευτέρα 15/1 κατά πάσα πιθανότητα) και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 
Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το Βούρκο το πρωί της ψήφισης των μέτρων. (Περισσότερες διευκρινίσεις σε επόμενο mail)
β. στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/1/2018 και ώρα 15:30 στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας  (Βαρατάση και Δούνα).
                                                             Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ