Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

09/01/2018
Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!
Σήμερα ήταν η αρχή!
Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και εξορμήσεις σε γειτονιές της Χαλκίδας και της Αρτάκης ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα η μαχητική απάντηση των Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων της περιοχής. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δε θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους.
Τα Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία της Εύβοιας καλούν.....
σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες και θέλει να το περάσει στα μουγγά, να πάρει δυναμική απάντηση.
Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 
Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις καθημερινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. 
Τα σωματεία καλούν σε στήριξη της απεργίας την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται από αύριο:
- Τετάρτη 10/1, 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στο ειρηνοδικείο Χαλκίδας ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την προστασία της εργατικής-λαϊκής κατοικίας.
- Την Πέμπτη 11/1, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.
- Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Χαλκίδα η απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων στις 6.30μμ στην Πλατεία Αγοράς Χαλκίδας. 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ// ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ// ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ// ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ// ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ