Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ 18:30
ΦΑΝΑΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ν. ΑΡΤΑΚΗ 18:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ! ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ, 3.30 μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Π. Βαρατάση 25)

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ- 18.30 ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ- ΧΑΛΚΙΔΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταθέτει σήμερα Τρίτη 9 Γενάρη στη Βουλή το πολυνομοσχέδια που περιλαμβάνει νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα που έχουν στο επίκεντρο:
Ø  Νέα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα και περιορισμό του δικαιώματος ....
στην απεργία

Ø  Νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Ø  Νέες ιδιωτικοποιήσεις με δραματικές επιπτώσεις στα δικαιώματα εργαζομένων και παρεχόμενων υπηρεσιών για το λαό.
Ø  Τη λαϊκή κατοικία, βγάζοντας το βιος λαϊκών ανθρώπων στο σφυρό με την απελευθέρωση και καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

Όποιος άκουσε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, που βαφτίζει «παθογένειες» τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού πριν την κρίση, μπορεί να συμπεράνει ότι τίποτα καλό δεν προμηνύεται για το λαό από τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «μεταμνημονιακής εποχής».
§  Γιατί το τέλος των μνημονίων που διαφημίζει η κυβέρνηση δε σημαίνει και τέλος της μίζερης ζωής για τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα.
§  Γιατί κανένας αντεργατικός- αντιλαϊκός νόμος δεν καταργείται. Αντίθετα, συνεχώς προστίθενται και άλλοι.
§  Γιατί η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση και στηρίζουν όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, προϋποθέτει την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».
§  Γιατί τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται και θα επεκταθούν με την 3η και 4η αξιολόγηση και θα συνεχιστούν και μετά το τέλος των μνημονίων με τη μορφή που τα ξέρουμε, είναι συμφωνημένα με τους δανειστές. Είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στις δικές μας πλάτες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ- ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό επιβεβαιώνει και η ψήφιση πρόσφατης τροπολογίας με την οποία ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται και διαμαρτύρονται απέναντι στους πλειστηριασμούς βαφτίζοντας τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας ως κακούργημα!
ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γραφεία, οι χώροι εκπαίδευσης. Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, με συμμετοχή στην απεργία, στις συγκεντρώσεις, στις πολύμορφες κινητοποιήσεις μπορεί να εκφραστεί αποτελεσματικά η δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και άλλων δυνάμεων, που καταδικάζει τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει κέρδη και χλιδή για την εργοδοσία και τους εκμεταλλευτές μας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ).
Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο για την 3η "αξιολόγηση", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14/12. Εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ομογάλακτούς τους στη ΓΣΕΕ οι δυνάμεις αυτές και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕΕ) έχουν ακριβώς αυτό το ρόλο. Έπειτα από την υπονόμευση και την ανοιχτή απεργοσπασία στις 14/12, απέφυγαν ακόμα και τη συνεδρίαση του ΔΣ για τη συζήτηση πρότασης κήρυξης απεργίας.
Με τη στάση τους όχι απλά βοηθούν και στηρίζουν την κυβέρνηση, δίνοντας χώρο και χρόνο για να περάσει κάτω από πέπλο σιωπής μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αποδεικνύουν την πλήρη συμφωνία και ταύτιση τους, στις πάγιες θέσεις των βιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσίας, που υλοποιούν από κοινού όλα τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Εύβοιας μέσα από συλλογικές διαδικασίες να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία, καθώς τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση μαζί με τη ΝΔ. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και ενημερώσεις να οργανωθεί αποφασιστική απάντηση στους σχεδιασμούς εργοδοσίας- κυβέρνησης, αξιοποιώντας τις απεργιακές αποφάσεις μεγάλων Ομοσπονδιών.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε συνδικαλιστή που εκπροσωπεί εργαζόμενους, να αναλάβουμε δράση, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:
ü  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ü  ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ
ü  ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ü  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ- ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ü  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ//

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ// ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ//  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ// ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ