Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς

Χαλκίδα 13/3/2018

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας στη χθεσινή του συνεδρίαση, Δευτέρα 12/3/2018, είχε ως βασικό του θέμα τη συνέχιση της στήριξης των κινητοποιήσεων, με βασικό αίτημα αυτό των μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση, θέμα που οφείλει να απασχολεί τόσο τους αναπληρωτές συναδέλφους μας όσο και τους μόνιμους αφού συνδέεται άμεσα με:  
·         την επαναφορά του ωραρίου
·         τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων
·         τον αριθμό μαθητών στα τμήματα
·         το όριο ηλικίας και τα τα χρόνια εργασίας για συνταξιοδότηση....

·         την αξιολόγηση / αυτοαξιολόγηση
·         το νέο Λύκειο και την υπονόμευση των ΕΠΑΛ
Αφού εκτιμήσαμε ότι η κινητοποίηση στις 2 Μαρτίου ήταν και επιτυχημένη και μαζική και ότι πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, αποφασίσαμε τα εξής: 
1. την κήρυξη νέων τρίωρων στάσεων εργασίας την Παρασκευή 16 Μάρτη 8-11 π.μ. για τα πρωινά, 5-8 μ.μ. για τα απογευματινά και 9-11 μ.μ.για τα εσπερινά σχολεία, που μαζί με τις τρίωρες της ΟΛΜΕ 11-2 μ.μ. για τα πρωινά, 2-5 μ.μ. για τα απογευματινά και 6-9 μ.μ. για τα εσπερινά σχολεία (συν. 1), καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να απεργήσουν και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.
Για την μετακίνηση στην Αθήνα εκείνη την ημέρα θα υπάρξει λεωφορείο, το οποίο θα βρίσκεται στο Βούρκο στις 11 π.μ. για να αναχωρήσει λίγο αργότερα για το Υπουργείο Παιδείας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 6936192429 έως Πέμπτη 10 μ.μ. ώστε να έχουμε μια δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο παιδείας.
2. Τη διενέργεια κοινής συνέλευσης με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και υπόλοιπης Εύβοιας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ώστε να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση, όπως χρόνια έλλειψη μόνιμων διορισμών, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις-καταργήσεις τομέων-ειδικοτήτων, μαθημάτων, καθώς και το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με την κατάργηση πολύ χρήσιμων δομών από τη Διεύθυνσή μας όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή συγχώνευση και μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα ΚΕΣΥΠ και τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ σε νεοσύστατα τμήματα της Διεύθυνσης, όπου ειρήσθω εν παρόδω ο ορισμός των τμηματαρχών, έγινε σε πολλές περιπτώσεις και στη δική μας,  απευθείας από τον προϊστάμενο χωρίς καμία τήρηση θεσμικού πλαισίου. Τη στιγμή μάλιστα που στην εκπαίδευση δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για αυξήσεις λόγω της μνημονιακής μέγγενης, τη στιγμή που καταργούνται χρήσιμες και απαραίτητες εκπαιδευτικές δομές, προς χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι θέσεις αυτές τμηματαρχών, όπου πολλοί/ές θα προΐστανται του εαυτού τους, συνοδεύεται και από το παχυλό επίδομα των 290 ευρώ! 
3. Την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια ύστερα από συνεννόηση με όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για όλα τα παραπάνω προβλήματα. 

Συνάδελφοι/ισσες, μόνιμοι και αναπληρωτές,
θεωρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι κοινά, απορρέουν από τις τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πλήττουν το Δημόσιο σχολείο γι αυτό και κοινός πρέπει να είναι ο χειρισμός  τους. Το υπουργείο μας εμπαίζει για άλλη μια φορά  προσπαθώντας να κατακερματίσει  τον κλάδο και να μας διασπάσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση παρωδία που πραγματοποιήθηκε με μέρος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (παρουσία ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ) την προηγούμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των αναπληρωτών, δεν υπήρξε ούτε η ελάχιστη δέσμευση για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών, τη στιγμή που έγκυες συναδέλφισσες λιποθυμούν μέσα στις τάξεις γιατί δεν μπορούν να πάρουν άδεια. 
Η απάντησή μας οφείλει να είναι ηχηρή,  συλλογική και αδιαπραγμάτευστη. 
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Υ.Γ. 
1.Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες να ενημερώσουν τους συλλόγους διδασκόντων και να φροντίζουν ώστε τις ημέρες της απεργίας να τηρείται η απεργιακή δεοντολογία στις σχολικές τους μονάδες. 
2.Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες να αποστείλουν τα mail των συναδέλφων αναπληρωτών στο mail της ΕΛΜΕ, ώστε οι αναπληρωτές συνάδελφοι να έχουν επαφή με το σωματείο και να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους 
3. Τέλος ευχαριστούμε όσους/ες διευθυντές/τριες το έχουν ήδη πράξει διευκολύνοντας αυτή την επικοινωνία
                         
                       Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας 
Η πρόεδρος                    Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                        Άρης Σκούρας