Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αλήθειεςγια το Κλειστό Βασιλικού

Αυτά δεν τα λέγαμε ούτε τα γράφαμε εμείς κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής.
Εμείς γνωρίζουμε πως ο τότε Δήμαρχος Ληλαντίου  κ. Καρυστινός Χρήστος με τον τότε περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Σκλιά "ανέστησαν το πεθαμένο" έργο και στην συνέχεια ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Χαλκιδέων, ανέλαβε δράση και το έργο προχώρησε όπως θα έπρεπε. Στην τότε δημοτική αρχή με δήμαρχο Ζεμπίλη ήταν και η κυρία Λίλιαν Ζλακώνη και το γράφουμε για να μην λένε άλλα.
Ο κ. Παγώνης έκανε 4 ολόκληρα χρόνια για να τελειώσει ένα έργο, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θα το παρέδιδε το 2015!!!!
Διαβάστε λοιπόν κάτι από το 2013!!


Ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού εντός του 2014
8/6/2013 - Τελευταία ενημέρωση στις 8/6/2013 2:16:10 μμ
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού, με κύριο στόχο της Δημοτικής Αρχής την άμεση ολοκλήρωση του εντός του 2014

Με την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες και συναίσθηση της οφειλής από πλευράς Δήμου για ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε για να συνεχιστεί και φροντίζει για να ολοκληρωθεί...
το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βασιλικό (στο ίδιο ακριβώς κατασκευαστικό πρότυπο με αυτό της Αυλίδας), το οποίο είχε βαλτώσει για πολλά χρόνια.
Η Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων είναι η μοναδική του Δήμου (μετά και την παράδοση σε χρήση του της Αυλίδας) που στερείται κλειστού γυμναστηρίου. Και η εκκρεμότητα αυτή, θα έχει λήξει εντός του 2014.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού μελετήθηκε από την ΤΥΔΚ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα αθλητικών υποδομών «Ελλάδα 2004», το 2001. Δημοπρατήθηκε, με κατασκευαστικό αντικείμενο το κτηριακό και συμβασιοποιήθηκε το 2004, για ποσό 1.361.586,66 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 18%), με ανάδοχο την εταιρεία Δ. Κατσανάς ΑΤΕ που προσέφερε έκπτωση 8%. Οι εργασίες (με συμβατική ημερομηνία περαίωσης στις 30/06/2006) ουσιαστικά δεν ξεκίνησαν ποτέ, ελλείψει πιστώσεων.
Το έργο επανήλθε στο προσκήνιο, περί τα τέλη του 2009. Το 2010, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Ληλαντίων, έγινε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου από την κοινοπραξία ΕΥΒΟΔΟΜΗ – Κατσίκης Σωτ. ενώ, μέσω δύο ανακεφαλαιωτικών πινάκων (λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% και της αύξησης των αναγκών θεμελίωσης από την επιδείνωση του εδάφους μετά τη μεγάλη πλημμύρα του γειτονικού Λήλαντα το 2009) η δαπάνη αυξήθηκε κατά 72.001,42€.
Οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, ξεκίνησαν με εγκεκριμένη συγχρηματοδότηση 880.410,86€ από το «Ελλάδα 2004» ενώ το υπόλοιπο των 553.177,28€ θα είναι η συμμετοχή του Δήμου (που έχει εγγράψει το έργο στον προϋπολογισμό του) από ίδιους πόρους.
Οι εργασίες απέκτησαν ρυθμό από τις αρχές του 2012 και από τότε μέχρι και σήμερα, έχουν εγκριθεί πιστοποιήσεις εργασιών ύψους 569.500 ευρώ, οι οποίες έχουν αποπληρωθεί από το Δήμο, στο σύνολό τους.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014
Οι εργασίες κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο Βασιλικό συνεχίζονται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αφού επιτυγχάνεται αντίστοιχα ικανοποιητική ροή χρηματοδότησης. Μιας και μετά από εντολή του Δημάρχου, ανεξαρτήτως της ροής του προγράμματος «Ελλάδα 2004», όποτε παρίσταται ανάγκη, επισπεύδονται οι πληρωμές των λογαριασμών από τους ίδιους πόρους του Δήμου.

Η εξελικτική πορεία των εργασιών διαπιστώθηκε και κατά την επιθεώρηση που έγινε την Παρασκευή, 7 Ιουνίου από το Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Αλέξ. Αναστασίου, Δημ. Σέρρα, Αλέξ. Πιτσούνη ,Βας. Γουρνή και Σπ. Καρβελά, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Βασιλικού, Μαρ. Καβουκίδη, Αγ. Νικολάου, Γ. Συρογιάννη, Ν. Λαμψάκου, Γιαν. Μακρίδη και Μύτικα, Σταμ. Μούντριχα και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ, Σπ. Παπαγεωργίου.
Στην επιτόπια σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, εκτιμήθηκε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2014. Καλύπτοντας ως σημαντική αθλητική υποδομή τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και προσμετρώμενο ως το 9ο κατά σειρά κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Χαλκιδέων.
Τέλος, σημειώνεται ότι, από πλευράς Δήμου, ήδη έχει ενεργοποιηθεί η εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου.