Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2018. «Ω Χαλκίδα Πόλη !» - ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2018


Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα», διοργανώνουν τα «Σκαρίμπεια 2018», τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρίπεια 2018. Ω, Χαλκίδα πόλη!» και το πρόγραμμά τους έχει ως ακολούθως:

  Ι. Πέμπτη 26 Ιουλίου και έως τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, έκθεση καραγκιοζοφιγούρων, προσωπογραφιών και φωτογραφιών του Γ. Σκαρίμπα στο Τεταρτοκύκλιο της ...

παλαιάς γέφυρας Χαλκίδας και παράλληλη προβολή ταινίας μικρού μήκους του Εσπερινού Λυκείου Χαλκίδας, με ποίηση του Χαλκιδέου συγγραφέα και ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

 Ώρες λειτουργίας: 7:00 έως 11:00 μ. μ.

ΙΙ. Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. εγκαίνια του Μουσείου-Αρχείου Γιάννη Σκαρίμπα στην οδό Λυκόφρωνος 4 (στην πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας) με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του κορυφαίου Χαλκιδέου λογοτέχνη, καθώς και άλλων μεγάλων ποιητών από: μέλη της Φ.Ο.Δ.Χ. υπό τον Αρχιμουσικό Πέτρο Πρόκο, του Δημοτικού Ωδείου «Ν. Σκαλκώτα» με την πιανίστα Γιάννα Γκαρά και την Παναγιώτα Φραντζή, την Κατερίνα και τον Γιώργο Ρούσσο του μουσικού σχήματος ΙΑΜΒΟΣ.
                                                                       
ΙΙΙ. Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ.  στο Θέατρο Κωτσόπουλου (Μέσα Παναγίτσας Χαλκίδας): Η γυναίκα στο έργο του Σκαρίμπα (Μουσικοθεατρική και φιλολογική εκδήλωση του Συλλόγου των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα).