Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο  Δήμαρχος Χαλκιδέων, προσκαλεί τους θεσμικούς, Κοινωνικούς, Επαγγελματικούς Φορείς και πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων  σε ενημερωτική συνάντηση για την συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαβούλευση για την προετοιμασία  της Πρότασης της «Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ)» και του Σχεδίου Δράσης ,«Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)» του Δήμου  Χαλκιδέων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, στην οδό Φαρμακίδου 15 την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.
Η πρόσκληση   αποσκοπεί, στην υποστήριξη της διαδικασίας οριστικοποίησης του στρατηγικού πλαισίου και επεξεργασίας ιδεών και προτάσεων επί του  Σχεδίου «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» (ΟΧΕ/ΒΑΑ). Το σχέδιο θα προετοιμασθεί σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις κατευθύνσεις και το χρονοδιάγραμμα ...
της Πρόσκλησης  και του οδηγού πού έχει  απευθύνει , η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠ «Στερεά Ελλάδα 2014- 2020»,
(http://stereaellada.gr/archives/2225).
 Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε  25 εκ. €, με δικαιούχους  τους Δήμους Χαλκιδέων, Λαμίας και Λιβαδειάς-Θήβας –Αλιάρτου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα., η πρόταση πρέπει να έχει υποβληθεί  μέχρι την 31/10/2018.
Μέσα από τη πρόταση ο Δήμος  θα αναπτύξει τη χωρική στρατηγική του  για τις επενδυτικές προτεραιότητες για τις οποίες καλείται να υποβάλει την πρόταση του προσδιορίζοντας την περιοχή παρέμβασης και καταλήγοντας στη χρηματοδότηση δράσεων.
Στρατηγικός μας στόχος είναι η εξωστρεφής  αστική πολιτική, που θα δώσει νέα πνοή με την ανάδειξη των πλούσιων και μοναδικών πλεονεκτημάτων τη πόλης μας. 
Ως καταρχήν βασικούς στόχους θέτουμε :
ενίσχυση και εξειδίκευση των χρήσεων και λειτουργιών, τουρισμού και αναψυχής στο παράκτιο αστικό μέτωπο
ανάκτηση και ανάδειξη των ιστορικών – πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Πόλης, 
Βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής , αναβάθμιση λειτουργιών, αστικές αναπλάσεις.
Η ΣΒΑΑ είναι μια σημαντική  ευκαιρία για τη Χαλκίδα , που θα καθορίσει την εικόνα και το μέλλον της πόλης.
Από τους  συμμετέχοντες, ζητείται η συμπλήρωση και η ηλεκτρονική υποβολή του σχετικού «Εντύπου Διαβούλευσης» μέσω της στην ηλεκτρονική διεύθυνσης  το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoschalkideon.gr,  στο σχετικό banner «Χαλκίδα- Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης»
Η συμπλήρωση του «Εντύπου Διαβούλευσης» θα γίνει από τις  27.7.2018 έως 27.8.2018.
Θα ακολουθήσει το Σεπτεμβρίο,η συνεδρίαση των «θεματικών εργαστηρίων» και η σε ειδική ημερίδα η ανακοίνωση του αποτελέσματος της διαβούλευσης.
Η συμμετοχή των  Χαλκιδέων , σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και μετέπειτα στην εφαρμογή είναι το κρίσιμο μέγεθος που δίνει νέα πνοή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης και σύγχρονης πόλης για την επόμενη 10ετία.
                                                                     Χρήστος Δ. Παγώνης
                                                                     Δήμαρχος Χαλκιδέων