Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΔ Νομαρχιακή Οργάνωση Ευβοίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού, ηλεκτρονικού κυρίως, τύπου, τα οποία περιβάλλονται από στοιχεία, δήθεν, αντικειμενικότητας, κρίνεται σκόπιμο να τονιστούν τα εξής: 
Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει «χρίσματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε να διαμορφώνονται από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες υποψηφιότητες που έχουν προωθημένη αντίληψη για τη λειτουργία του θεσμού και την ...
αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Αυτή τη διαδικασία ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες ενθαρρύνουμε και παρακολουθούμε, και τέτοιες υποψηφιότητες κατά περίπτωση θα στηρίξουμε συντεταγμένα, ως Νέα Δημοκρατία. 
Παράλληλα, βεβαίως, είναι ξεκάθαρο ότι οι 13 περιφέρειες της χώρας έχουν τη δική τους δυναμική και τη δική τους πολιτική αναφορά και επομένως η αναμέτρηση σε αυτές θα έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά. Επομένως, ειδικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και το Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος περιλαμβάνεται στους μεγάλους Δήμους της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, κεντρικά, θα βρει τον τρόπο και το χρόνο, στην πορεία προς τις εκλογές, για να δηλώσει ποια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που κινείται στον ιδεολογικό της χώρο στηρίζει.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι προφανές ότι καμία «παρέμβαση» του προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας προς την ηγεσία του κόμματος δεν έχει γίνει και δεν θα μπορούσε να γίνει, υπέρ οποιουδήποτε εκ των φερομένων σήμερα ως ενδιαφερομένων για τον δημαρχιακό θώκο της Χαλκίδας.
Δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο, υπηρετούν αποκλειστικά τις καιροσκοπικές προτεραιότητες των εμπνευστών τους, εσκεμμένα παραβλέπουν την προσήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ στις θεσμικές διαδικασίες και κομματικές κατευθύνσεις, η οποία πρόσφατα επιβραβεύθηκε από την διευρυμένη βάση μελών του κόμματος στο νομό, και τελικά αυτή την βάση πρωτίστως προσβάλλουν. 
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν εκπροσωπούν και ουδόλως δεσμεύουν τη Νέα Δημοκρατία, αυθαίρετες και προσωπικές δηλώσεις τοπικών στελεχών της, αναπαραγόμενες ή μη, με μανδύα «ειδήσεως», ή επίσημης κομματικής τοποθέτησης. Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται με επίσημο τρόπο μόνο από τον Πρόεδρο και τα θεσμικά όργανα του κόμματος.
Αναφορικά, τέλος, με αυτόκλητες δηλώσεις βεβαιότητας συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών και «κλειδωμένες υποψηφιότητες», υπενθυμίζεται εμφατικά, ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει αρκετές φορές απάντηση, σχετικά με τέτοιες ενέργειες ή συμπεριφορές και δεν θα διστάσει να αποστείλει, και στην Εύβοια, τα μηνύματά που πρέπει, σ’ όσους λειτουργούν εκτός του τεθέντος πλαισίου.

Από το Γραφείου Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας
Αθανάσιος Ψαρράκης
Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας