Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Τετάρτης 31-10-18

Σχετικά με το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου και γενικότερα τη Ν. Εύβοια
Η Νότια Εύβοια είναι μια σημαντική περιοχή με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και δύο συγκροτημένους Δήμους ( Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου ).
Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δύο σημαντικές παραγωγικές μονάδες ( ΔΕΗ και Εργοστάσιο Τσιμέντων ), αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, τουριστικές εγκαταστάσεις, μεταποιητικές επιχειρήσεις, αξιόλογα λιμάνια και φυσικά εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους που κατοικούν στις πόλεις και τα δεκάδες χωριά.
Δεν πρόκειται να σταθούμε στο σύνολο των προβλημάτων που ...
απασχολούν στην περιοχή και είναι συνέπεια των πολιτικών επιλογών που θέλουν τα μονοπώλια και η ολιγαρχία του πλούτου να εκμεταλλεύονται τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου και τους εργαζόμενους. Στα ζητήματα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής.
Θα αναφερθούμε, κυρίως, στα προβλήματα, γύρω από τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.  Στα ζητήματα, που έχετε ευθύνη να αντιμετωπισθούν.
Τέτοια είναι :
1. Τα έργα υποδομής. 
Η Ύδρευση, που απασχολεί πολλά ορεινά Χωριά και την Καρυστία στην μεγαλύτερη της έκταση. 
Η Αποχέτευση, που σε αρκετές  περιπτώσεις  λείπει ή είναι ανεπαρκής και δεν καλύπτει ούτε ολόκληρες τις κωμοπόλεις.
Η Οδοποιία, που στην μεγαλύτερη της έκταση στηρίζεται σε απηρχαιωμένο σχεδιασμό και έχει ελλιπέστατη συντήρηση. Τονίζουμε την ευθύνη της Περιφέρειας για το δρόμο Στύρων- Καρύστου, όπου για τις ανάγκες μεταφοράς των ανεμογεννητριών προσαρμόζεται με «μπαλώματα», χωρίς να ολοκληρώνεται το αναγκαίο έργο με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τις ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων.

Ο σχεδιασμός των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και η οργάνωση της υλοποίησης τους, σε συνδυασμό με την άρδευση του κάμπου μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου και η σχεδιασμένη αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στην Καρυστία.
Η κατασκευή παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών και η καλή στελέχωση τους για να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρης της περιοχή με σχήματα αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα…. Η καλή συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Η κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, με σύγχρονες υποδομές.  Η ολοκλήρωση επιτέλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.  Η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο σχεδιασμός της αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, με έμφαση στην δημιουργία δασικών δρόμων και στον αντισεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων….. Με παράλληλη ενίσχυση σε προσωπικό όλων των δασαρχείων…. Με ενίσχυση και όχι κατάργηση ή υποβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών.
Ολοκλήρωση των έργων του λιμανιού της Κύμης και διασφάλιση πως δεν θα χρησιμοποιηθεί σαν ναυτική βάση των ιμπεριαλιστών.
Ξεχωριστά αναφερόμαστε :
Στην συντήρηση και τις κτιριακές βελτιώσεις των κτιρίων των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Στην επαρκή στελέχωση τους με εξειδικευμένο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και μόνιμης απασχόλησης. Στο σύστημα διακομιδών με την συγκρότηση – εξοπλισμό και στελέχωση παραρτήματος του ΕΚΑΒ  και εξασφάλιση της λειτουργίας του όλο το 24ωρο. Στην στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων, χωρίς κενά και καθυστερήσεις διορισμών.
Στα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων και των κατοίκων, για να σταματήσει η καύση απορριμάτων από την ΑΓΕΤ. Μιας επιχείρησης που, στο όνομα της κερδοφορίας, αλλού κλείνει μονάδες επιλέγοντας την τοποθέτηση κεφαλαίων της σε άλλες δραστηριότητες πετώντας στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους, ενώ στις υπάρχουσες μονάδες παραγωγής τσιμέντου αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επεκτείνει η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ξηλώνει» εργασιακά δικαιώματα. Μιας επιχείρησης που, με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας με προσανατολισμό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το προϊόν της για τα αναγκαία μέτρα οδοποιίας, δημιουργίας νέων σχολικών εγκαταστάσεων, νοσοκομείων, υποδομών γενικότερα, εξασφαλίζοντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενούς της.
Στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας του λαού, ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε μια περιοχή όπου εξελίσσεται σε ενεργειακό κέντρο με το εργοστάσιο της ΔΕΗ και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση ενάντια σε κάθε δραστηριότητα ιδιωτικοποίησης στην παραγωγή της ενέργειας, ενός κοινωνικού αγαθού που αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με αποτέλεσμα την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών που έχει σημαντικές συνέπειες στο ευρύτερο περιβάλλον.
Πέρα από την σταθερή μας θέση ενάντια σε κάθε δραστηριότητα ιδιωτικοποίησης στην παραγωγή της ενέργειας. Να σταματήσει εδώ και τώρα η άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών.
Στα τεχνικά έργα συντήρησης στη Λίμνη του Δύστου και στον περιβάλλοντα χώρο. Ιδιαίτερη μέριμνα για των κωνωποκτονία.
Ειδικά μέτρα προστασία των ανέργων, των ΑΜεΑ και των συνταξιούχων στο ζήτημα των δημοτικών τελών και των χρεών τους στην ΔΕΗ, που αποτελούν πρόσθετο βραχνά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες στις μέρες μας.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ