Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Υποψηφιότητα & αγωγή

Η κυρία Βάκα πριν λίγες μέρες κατέθεσε μία αγωγή εναντίον της κυρίας Ρέτσα για κάποια σχόλια που έκανε η κυρία Ρέτσα στο δικό της blog.
Χθες δήλωσε και υποψήφια δήμαρχος και είναι δεδομένο πως δεν θα αποσύρει την αγωγή, αν κι εφόσον δεν της ζητηθεί συγνώμη.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες κανείς δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στο πως θα αντιδράσει ο άλλος όταν τον σχολιάζουν. Έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνη γι΄ αυτά που γράφουμε και αυτά που λέμε και θα πρέπει να την αναλαμβάνουμε.
Η κυρία Βάκα είναι και δικηγόρος και προφανώς κάτι περισσότερο ξέρει από εμάς.
Πάμε όμως στο ζουμί. 
Απευθυνόταν στην κυρία Βάκα τα σχόλια ή όχι;
Αν όχι, τότε η κυρία Ρέτσα κάνει μια διευκρίνηση μέσα....
από το blog της, λέγοντας πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν αφορούσαν την κυρία Βάκα και το θέμα κλείνει εκεί.
Αν απευθυνόταν στην κυρία Βάκα τότε δύο τρόποι υπάρχουν για να κλείσει το θέμα.
1ος τρόπος: Η κυρία Ρέτσα ζητάει συγνώμη και "κατεβάζει" τα επίμαχα δημοσιεύματα.
2ος τρόπος: Η κυρία Ρέτσα δεν συμφωνεί πως τα δημοσιεύματα θίγουν την κυρία Βάκα και πως είναι συκοφαντικά, οπότε θα οδηγηθεί το θέμα στις αίθουσες των δικαστηρίων και θα κριθεί από δικαστές.
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Θα θυμίσουμε πως στο παρελθόν κάποιοι από αυτούς που σήμερα φωνάζουν πήγαν για συκοφαντία στα δικαστήρια, καταδικάστηκαν πρωτόδικα και στην συνέχεια για ν΄ αποφύγουν τα χειρότερα, ζήτησαν δημόσια συγνώμη και το θέμα έκλεισε.
Αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους φίλους της κυρίας Ρέτσα, μάλλον η Ματίνα θα πρέπει να τους αποφεύγει και πιστεύουμε πως το καταλαβαίνει.