Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου Λυκείου Μαντουδίου, που διεκδικούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα σχολεία από την πλημμύρα στις 29 Σεπτέμβρη 2018, ώστε να ξεκινήσει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η διδασκαλία όλων των μαθημάτων.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ένα μήνα μετά τις καταστροφές, να μην έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και το Δήμο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση του σχολείου, την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υλικών (μηχανολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικοί ....
υπολογιστές κλπ.), την εξασφάλιση όλων των βιβλίων, την αντικατάσταση τμήματος της περίφραξης που καταστράφηκε από την πλημμύρα, την εξασφάλιση το σχολείο να έχει θέρμανση μπροστά στο χειμώνα
Η αναβολή των μαθημάτων για ένα μήνα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία της ύλης των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο με ευθύνη της κυβέρνησης και του δήμου απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, η άμεση έναρξη των μαθημάτων και η πρόβλεψη ειδικών μέτρων για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας.
Η κατάσταση στα σχολεία είναι ο καθρέφτης της γενικότερης πορείας των αναγκαίων μέτρων για την επιβίωσή μας. Στο Σπαθάρι και το Μετόχι ακόμα δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές μετατίθενται για τις αρχές του επόμενου χρόνου και βλέπουμε… Το οδικό δίκτυο επισκευάζεται με «μπαλώματα» και η Περιφέρεια απέσυρε  μηχανήματα απαραίτητα για την εκκαθάριση μπάζων.  Οι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι παραμένουν δύσβατοι. Τα αναγκαία έργα καθαρισμού και εμβάθυνσης των ποταμών και παραποτάμων στην ουσία δεν έχουν ξεκινήσει, με το χειμώνα να είναι μπροστά και τους κινδύνους ακόμα και από μικρότερης έντασης βροχής να παραμένουν μεγάλοι. 
Την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο για τα προβλήματά μας, ούτε καν απάντησε στο αίτημά μας για συνάντηση για να συζητηθεί η λύση των προβλημάτων μας. Ακόμα και τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ένα μήνα μετά τις καταστροφές, την κάνει στην Κύμη, 3 ώρες μακριά από το Μαντούδι. Γιατί δεν έρχονται οι κύριοι στην περιοχή μας που καταστράφηκε να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας; Μάλλον γιατί η περιοχή μας στη σημερινή κατάσταση δεν προσφέρεται για φιέστες… 
Τώρα όλοι μαζί αγρότες- κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες- έμποροι, εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ίδιας μας της ζωής, του βιος μας στα χέρια μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 100%
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ 
ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ 
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΓΙΑΤΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ
 ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ!

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στη συνάντηση που ορίστηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών έπειτα από τις επίμονες προσπάθειές μας, διεκδικούμε να μας δοθούν απαντήσεις που να ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Μαντούδι 30/10/2018