Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Δήλωση του Τζαβάρα Γιάννη, υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ σχετικά με τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού:

"Ο κλάδος του επισιτισμού - τουρισμού είναι ένας από αυτούς που το κεφάλαιο εδώ και καιρό, χέρι - χέρι με όλες τις κυβερνήσεις και της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισοπεδώσει στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα όμως είναι το καμάρι των κυβερνήσεων, τον επικαλούνται κάθε φορά που θέλουν να μιλήσουν για παράδειγμα ανάπτυξης. Και αντίστοιχα εδώ στην περιοχή μας.
Και στην Εύβοια, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου, οι νέοι που δουλεύουν σεζόν, πρέπει να κάνουν την καθημερινότητά τους, τις συνθήκες δουλειάς τους ....
κριτήριο μπροστά στις εκλογές του Ιούλη. 
Στις αλυσίδες στην εστίαση, στα μεγάλα κέτερινγκ, οι εργοδότες έχουν παγιώσει να μην εφαρμόζεται η Συλλογική Σύμβαση στον Επισιτισμό. Έχουν παγιώσει, τα 10ωρα, το 6ήμερο ακόμα και 7ήμερο, τα σπαστά ρεπό, τις διπλές και τριπλές ειδικότητες, το καθεστώς του ωρομίσθιου, της ανασφάλιστης εργασίας. Οι εργοδότες στον επισιτισμό μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, για το θάνατο και το σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διανομέων τη χρονιά που μας πέρασε.
Η ψεύτικη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις έχει στόχο να κρύψει ότι ήδη έχουν ψηφίσει τις αποφάσεις της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το σμπαράλιασμα κάθε έννοιας σταθερού ημερήσιου χρόνου. Κρύβουν ότι αυτά είναι συμφωνημένα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει χαράξει η ΕΕ, ότι τέτοια και χειρότερα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Ήδη στον κλάδο του τουρισμού, ιδιαίτερα στις εποχικές επιχειρήσεις το 7ήμερο είναι εργοδοτικός "θεσμός" εδώ και χρόνια, φυσικά με τις πλάτες των ξεπουλημένων, εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών και τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό να σκεφτούν τι θα γίνει στις 8 Ιούλη. Όλοι αυτοί που στήριξαν τα μνημόνια, που στηρίζουν την ΕΕ και το ΔΝΤ, ζητούν την ανοχή των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, για να συνεχιστεί το τσάκισμα των μισθών, των εργατικών δικαιωμάτων. Με τα παλιά και τα νέα μέτρα να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, υψηλή, αβάσταχτη φορολογία,μείωση των συντάξεων, συναταξιοδότηση στα 67 χρόνια η και πάρα πάνω,

Η "δίκαιη" ανάπτυξή τους, η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν τίποτα από ό,τι έκλεψαν από τον ιδρώτα των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια. Και όλα αυτά την ώρα που όλοι μαζί πανηγυρίζουν για τα τεράστια κέρδη που βγήκαν από το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Καλούμε μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη όλους τους νέους και τις νέες που δουλεύουν στα ξενοδοχεία, όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στις 7 του Ιούλη να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και στους χώρους δουλειάς, που θα υπερασπιστεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, για να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στο λαό μας"