Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, με τίτλο “Μητροπολίτης πρ. Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος Γραικός. Μία ζωή βγαλμένη από το γεροντικό” παρεβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσία αρκετών Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον πνευματικό του υιό, και την πληθωρική παρουσία κλήρου και λαού.
Η έκδοση, άλλωστε, δε συνιστά μοναχά βιογραφία και ο συγγραφέας του δεν επιχειρεί απλώς να .....
φωτίσει σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του μακαριστού. Αναψηλαφώντας το έργο του γέροντα, το βιβλίο σηματοδοτεί το άνοιγμα της Εκκλησίας στην κοινότητα των κωφών.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο κ. Ιωάννης Τσούρας, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου, ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Γενικός Διευθυντής της Ε.Μ.Υ.Ε.Ε. και ο συγγραφέας π. Ιωάννης Καραμούζης, ενώ προβλήθηκε ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή του μακαριστού.
Η τιμητική εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη αποδόθηκε από μεταφραστή και στην νοηματική γλώσσα, ενώ την παρουσίαζε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Μυλωνάς.
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης διακονεί ως Ιεροκήρυκας, ως υπεύθυνος της Σχολής Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας και ως γραμματέας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ είναι επιφορτισμένος με την ποιμαντική διακονία των Κωφών της Ευβοίας και ακόμη, διακονεί ως συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.